Mainos
Mainos

Tämän hauskannäköisen ja maistuvan alkupalan vitsi piilee siinä, että kukin ruokailija sekoittaa annoksensa ainekset haluamallaan tavalla.

4 hengelle

  • 16 anjovisfileetä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 dl etikkapunajuurta
  • 4 rkl kaprista
  • 4 raakaa kananmunaa
  • 4 salaatinlehteä

Valmistusohje

1. Silppua anjovisfileet hienoksi. Kuori ja silppua myös sipuli yhtä pieneksi. Laita voipaperi leikkuulaudalle ja pieni punajuuri hakkeeksi.

2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Helpoimmin se käy kulhon yllä niin, että annat valkuaisen valua sormiesi välistä, jolloin ehjä keltuainen jää kämmenellesi. Valkuaiset käytät myöhemmin leivontaan tms. laita jokainen keltuainen omaan erilliseen pikkukulhoon tai tee tämä vaihe viimeiseksi, juuri annoksia kootessasi. Suikaloi salaatti.

3. Jaa salaattisuikaleet annoslautasten keskelle. Tee salaatin keskelle pieni tyhjä tila keltuaista varten. Ryhmittele anjovishake, sipulisilppu, punajuurikuutiot ja kaprikset salaattipesän ympärille. Valuta varovasti keltuainen ehjänä keskelle. Nosta annokset pöytään. Kukin sekoittelee annoksensa ainekset - tai jättää sekoittamatta. Varaa pöytään myös suola- ja pippurimylly.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.