Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Linnunpesä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän hauskannäköisen ja maistuvan alkupalan vitsi piilee siinä, että kukin ruokailija sekoittaa annoksensa ainekset haluamallaan tavalla.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 16 anjovisfileetä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 dl etikkapunajuurta
  • 4 rkl kaprista
  • 4 raakaa kananmunaa
  • 4 salaatinlehteä

Valmistusohje

1. Silppua anjovisfileet hienoksi. Kuori ja silppua myös sipuli yhtä pieneksi. Laita voipaperi leikkuulaudalle ja pieni punajuuri hakkeeksi.

2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Helpoimmin se käy kulhon yllä niin, että annat valkuaisen valua sormiesi välistä, jolloin ehjä keltuainen jää kämmenellesi. Valkuaiset käytät myöhemmin leivontaan tms. laita jokainen keltuainen omaan erilliseen pikkukulhoon tai tee tämä vaihe viimeiseksi, juuri annoksia kootessasi. Suikaloi salaatti.

3. Jaa salaattisuikaleet annoslautasten keskelle. Tee salaatin keskelle pieni tyhjä tila keltuaista varten. Ryhmittele anjovishake, sipulisilppu, punajuurikuutiot ja kaprikset salaattipesän ympärille. Valuta varovasti keltuainen ehjänä keskelle. Nosta annokset pöytään. Kukin sekoittelee annoksensa ainekset - tai jättää sekoittamatta. Varaa pöytään myös suola- ja pippurimylly.

Lisää aiheesta:

AnkeriasvoileipäPääsiäisen täytetyt munanpuolikkaatMatjessillitorttuKanapyttipannu keltuaisen keraCarpaccio tortillakoristeellaParmankinkkumunakas
MunatKevytGluteenitonLaktoositonKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia