Levä-kurkkusalaatti

Käytä levää salaatissasi. Niistä saat terveellisiä mineraaleja, eivätkä ne maistu ollenkaan hullummalta.

Neljälle

  • 20 g arame-levää
  • 1 punasipuli
  • 1 lavakurkku
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 tl raakaruokosokeria
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Laita levät likoamaan 10 minuutiksi. Siivilöi pois vesi. Kuori ja suikaloi sipuli. Ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia, huuhtele suola pois.

2. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri kastikkeeksi. Halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja paloittele puolikuiksi.

3. Lado vuorotellen kurkkua, sipulia ja leviä tarjoilukulhoon. Kääntele mukaan kastike, ripottele päälle kurpitsansiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.