Levä-kurkkusalaatti
Käytä levää salaatissasi. Niistä saat terveellisiä mineraaleja, eivätkä ne maistu ollenkaan hullummalta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Kananmunaton
Neljälle
- 20 g arame-levää
- 1 punasipuli
- 1 lavakurkku
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 1 tl raakaruokosokeria
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Laita levät likoamaan 10 minuutiksi. Siivilöi pois vesi. Kuori ja suikaloi sipuli. Ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia, huuhtele suola pois.
2. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri kastikkeeksi. Halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja paloittele puolikuiksi.
3. Lado vuorotellen kurkkua, sipulia ja leviä tarjoilukulhoon. Kääntele mukaan kastike, ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka