Levä-kurkkusalaatti
Käytä levää salaatissasi. Niistä saat terveellisiä mineraaleja, eivätkä ne maistu ollenkaan hullummalta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Kananmunaton
Neljälle
- 20 g arame-levää
- 1 punasipuli
- 1 lavakurkku
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 1 tl raakaruokosokeria
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Laita levät likoamaan 10 minuutiksi. Siivilöi pois vesi. Kuori ja suikaloi sipuli. Ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia, huuhtele suola pois.
2. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri kastikkeeksi. Halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja paloittele puolikuiksi.
3. Lado vuorotellen kurkkua, sipulia ja leviä tarjoilukulhoon. Kääntele mukaan kastike, ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa