Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lasten kalaherkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lasten ehdoton suosikki! Uunissa kalanyytit pullistuvat hauskasti. Kastiketta ei tarvita, sillä kypsentämisen aikana muodostuva kasvisliemi riittää mainiosti.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 900 g seiti- tai turskafileetä
  • 2 sitruunaa
  • 1 dl kivettömiä mustia oliiveja
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 20 kirsikkatomaattia
  • 225 g vihreitä papuja
  • 1 basilika ruukussa
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 8 kpl A4-kokoisia alumiinifolion paloja

Valmistusohje

1. Paloittele tomaatit ja oliivit. Halkaise valkosipulinkynnet ja purista sitruunat. Sekoita tomaatin- ja oliivinpalat, valkosipulinpuolikkaat ja sitruunamehu kulhossa. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit paloiksi ja sekoita joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä ja anna maustua hetki. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Varaa kaksi folionpalaa ruokailijaa kohden. Pane palat päällekkäin, taita kolmelta sivulta reunat tiiviisti yhteen ja jätä neljäs sivu avoimeksi. Paloittele pavut, revi basilikanlehdet pienemmiksi ja sekoita ne tomaattiseokseen. Jaa seos liemineen neljään folionyyttiin. Jaa kalafileet 225 gramman annospaloiksi ja pane kasvisten päälle nyytteihin.

3. Sulje nyytit, pane ne uunipannulle ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Nyytit pullistuvat kuin ilmapallot. Ota nyytit uunista, pistä jokaiseen reikä ja revi varovasti auki.

Lisää aiheesta:

LohiperhospihvitScampisalaatti pil pil -kastikkeellaLohta rucolapeston keraVärikäs kalapataRavunpyrstöjä muikunmätien keraSalvia-kuhaa ja vihannespaistosta
UunikalaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätLastenkutsutPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura