Sitruunainen mansikka-kookosbrita

mansikkaa
Tämä britakakku saa uutta twistiä sitruunatahnasta ja kookoksesta.

Britakakku on kesän ykkösleivonnainen! Nappaa kotitalouden lehtori Anu Heinaron resepti sitruunaiseen mansikka-kookosbritaan.

  • Annosmäärä: 10–12 annosta

Pohja

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 dl maitoa tai kasvijuomaa

Marenki

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • (Marengin pinnalle 1/2 dl kookoshiutaleita)

Täyte

  • 6 dl vispikermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1/2 prk(170g) sitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 l mansikoita

Koristeluun

  • kookoshiutaleita, syötäviä kukkia

Valmistusohje

Tee näin:

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää, vatkaa ainakin 5 minuuttia. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.

  3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se veitsellä puoliksi. Irrota pohjat paistopaperista varovasti lastalla.

  4. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat viipaleiksi. 

  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla. Lisää vaahtoon sitruunatahna ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja kääntele ne kaapimella joukkoon.

  6. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet täytteestä  ja puolet marjoista. Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä pinnalle loppu täyte ja mansikat. Koristele kookoshiutaleilla ja esimerkiksi syötävillä kukilla.

Resepti: Anu Heinaro 

Parhaat ruokaohjelmat