Hellapoliisin laskiaispullat
Laskiaispullat kuuluvat ehdottomasti kevättalven aikaan! Täytä mieleisilläsi täytteillä, kokeile mukaan hiukan kondensoitua maitoa.
Laskiaispullat 20 kpl
- 5 dl maitoa
- 50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- n. 15 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita tai margariinia
Voiteluun
- muna
Pinnalle
- väriraesokeria
Täyte
- 200-300 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää joukkoon kardemumma, muna, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja ensin vähän kerrallaan vispilällä hämmentäen ja lopuksi käsin vaivaten.
Vaivaa joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois. Pyöritä tangoiksi ja jaa molemmat tangot kymmeneen tasakokoiseen palaan.
Pyöritä pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle väriraesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet ja lusikoi alimmaisen pullan keskelle karamellisoitua kondensoitua maitoa.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma karamellisoidun maidon ympärille ja laita pullan kansi päälle.
Nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti