Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin laskiaispullat

Julkaistu 07.03.2014 12:31

Laskiaispullat kuuluvat ehdottomasti kevättalven aikaan! Täytä mieleisilläsi täytteillä, kokeile mukaan hiukan kondensoitua maitoa.

Laskiaispullat 20 kpl

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • n. 15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • väriraesokeria

Täyte

  • 200-300 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää joukkoon kardemumma, muna, suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja ensin vähän kerrallaan vispilällä hämmentäen ja lopuksi käsin vaivaten.

Vaivaa joukkoon sulatettu voi tai margariini.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ilmakuplat pois. Pyöritä tangoiksi ja jaa molemmat tangot kymmeneen tasakokoiseen palaan.

Pyöritä pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle väriraesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet ja lusikoi alimmaisen pullan keskelle karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Pursota kerma karamellisoidun maidon ympärille ja laita pullan kansi päälle.

Nauti!

Lisää aiheesta:

Laskiaispullapitko raparperitäytteelläHellapoliisin perinteiset korvapuustitVähäsokeriset pullatKanelipullatLaskiaispullatHellapoliisin mämmi-rahkapullat
LaskiaispullatHellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat
  • 28.2.09:00
    Pullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Pullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 09.02.202414:36
    Laskiainen

    Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

  • 11.02.202209:37
    Hellapoliisi

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 01.02.202114:35
    Runebergintortut

    Runebergin laskiaispullat