Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteenittomat laskiaispullat

Julkaistu 10.02.2016 07:05
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset (10-15 kpl)

  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 4 dl Semper Grow Mix karkeaa jauhoseosta
  • 3 dl Semper Fin Mix hienoa jauhoseosta
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl rypsiöljyä

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • raesokeria

Täyte

  • 100-150 g marjahilloa tai marmeladia tai mantelimassaa
  • 1-2 dl vispikermaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä maito reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium

ja anna turvota noin 10 minuuttia. Liuota joukkoon tuorehiiva,

suola ja sokeri. Lisää kardemumma.

2. Lisää Karkea ja Hieno -jauhoseos sekoittaen esim. vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.

3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi.

4. Pyöritä pikkupulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puoleksi tunniksi liinan alle.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

5. Paista 225 °C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.Jäähdytä pullat liinan alla.

6. Leikkaa hyvin jäähtyneet pullat kahtia. Jätä kannesta alapuolta ohuempi.

7. Pursota pullan pohjapuolelle hilloa. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto hillosilmän ympärille ja laita pullan kansi ilmavasti päälle.

Vinkki! Laita pullan sisään halutessasi mantelimassaa.

Jos haluat, voit kostuttaa pullan kevyesti sisältä vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullatLaskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä Koko Suomi leipoo: Teehetken tuulahdus Suomesta Helpot Gluteenittomat pikkupullatLaskiaispullatKanelipullat amerikkalaiseen tapaan
LaskiaispullatPullatkaupallisetGluteenitonYstävänpäiväSemperAjankohtaista

Tällä reseptillä leivot herkulliset gluteenittomat laskiaispullat. Kukaan ei huomaa edes huomaa eroa tavallisiin. Kokeile! Nämä ovat pehmeitä ja meheviä. Kokeile ja ilahduta itseäsi tai gluteenitonta ruokavaliota nauttivaa ystävääsi!

Leivonta
Makeat leivonnaiset
Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat
  • 28.2.09:00
    Pullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Pullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 09.02.202414:36
    Laskiainen

    Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

  • 11.02.202209:37
    Hellapoliisi

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 01.02.202114:35
    Runebergintortut

    Runebergin laskiaispullat