Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lasimestarinsilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 2 kokonaista suolasilliä, noin 700 g
  • hienonnettua tilliä
  • 5 dl vettä
  • 11 cl väkiviinaetikkaa (12%)
  • 1 dl sokeria
  • 1 pala purjosipulin vihreää osaa viipaloituna
  • ½ keskikokoinen sipuli viipaloituna
  • muutama porkkanaviipale
  • 1 rkl tuoreita piparjuurisuikaleita
  • 5 mausteneilikkaa
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 rkl murskattua maustepippuria

Valmistusohje

1. Perkaa ja suomusta silli huolellisesti, poista evät, mutta älä nahkaa ja selkäruotoa. Leikkaa poikittain 2 cm paloiksi ja pane palat kylmään veteen noin 12 tunniksi. Tarkista suola välillä maistamalla.

2. Sekoita kattilassa vesi, väkiviinaetikka, maustepippuri ja sokeri. Lisää mausteneilikat ja laakerinlehdet. Kiehauta liemi ja jätä viideksi minuutiksi hautumaan. Anna liemen jäähtyä.

3. Nosta sillipalat vedestä ja valutta huolellisesti. Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipalat, purjo, sipuli, porkkanat ja piparjuuri. Kaada päälle jähmettynyt mausteliemi ja anna maustua jääkaapissa pari päivää. Ripottele ennen tarjoilua purkkiin hienonnettua tilliä. Lasimestarinsilli säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa.

Lisää aiheesta:

JoulusilliKylmä, keitetty kesälohiMaustesilakatSilliä mausteliemessäUunissa keitetty kirjolohiHallingin lasimestarinsilli
MaustesilliKananmunatonGluteenitonLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Muista joulupöydän kaloista poiketen ei lasimestarinsillissä selkäruotoa irroteta. Tarjoile lasimestarinsilli lasipurkista, jossa ainesten kerrokset näkyvät kauniisti. Mittaa ainekset huolellisesti.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli
  • 21.12.201509:05
    Päivän resepti

    Hellapoliisin sinappisilli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Raikas sitruunasilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulun sherrysilli

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keltainen silli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kuminasilli