Lasimestarinsilli

Muista joulupöydän kaloista poiketen ei lasimestarinsillissä selkäruotoa irroteta. Tarjoile lasimestarinsilli lasipurkista, jossa ainesten kerrokset näkyvät kauniisti. Mittaa ainekset huolellisesti.

4 annosta

  • 2 kokonaista suolasilliä, noin 700 g
  • hienonnettua tilliä
  • 5 dl vettä
  • 11 cl väkiviinaetikkaa (12%)
  • 1 dl sokeria
  • 1 pala purjosipulin vihreää osaa viipaloituna
  • ½ keskikokoinen sipuli viipaloituna
  • muutama porkkanaviipale
  • 1 rkl tuoreita piparjuurisuikaleita
  • 5 mausteneilikkaa
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 rkl murskattua maustepippuria

Valmistusohje

1. Perkaa ja suomusta silli huolellisesti, poista evät, mutta älä nahkaa ja selkäruotoa. Leikkaa poikittain 2 cm paloiksi ja pane palat kylmään veteen noin 12 tunniksi. Tarkista suola välillä maistamalla.

2. Sekoita kattilassa vesi, väkiviinaetikka, maustepippuri ja sokeri. Lisää mausteneilikat ja laakerinlehdet. Kiehauta liemi ja jätä viideksi minuutiksi hautumaan. Anna liemen jäähtyä.

3. Nosta sillipalat vedestä ja valutta huolellisesti. Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipalat, purjo, sipuli, porkkanat ja piparjuuri. Kaada päälle jähmettynyt mausteliemi ja anna maustua jääkaapissa pari päivää. Ripottele ennen tarjoilua purkkiin hienonnettua tilliä. Lasimestarinsilli säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja