Mainos
Mainos

Muista joulupöydän kaloista poiketen ei lasimestarinsillissä selkäruotoa irroteta. Tarjoile lasimestarinsilli lasipurkista, jossa ainesten kerrokset näkyvät kauniisti. Mittaa ainekset huolellisesti.

4 annosta

  • 2 kokonaista suolasilliä, noin 700 g
  • hienonnettua tilliä
  • 5 dl vettä
  • 11 cl väkiviinaetikkaa (12%)
  • 1 dl sokeria
  • 1 pala purjosipulin vihreää osaa viipaloituna
  • ½ keskikokoinen sipuli viipaloituna
  • muutama porkkanaviipale
  • 1 rkl tuoreita piparjuurisuikaleita
  • 5 mausteneilikkaa
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 rkl murskattua maustepippuria

Valmistusohje

1. Perkaa ja suomusta silli huolellisesti, poista evät, mutta älä nahkaa ja selkäruotoa. Leikkaa poikittain 2 cm paloiksi ja pane palat kylmään veteen noin 12 tunniksi. Tarkista suola välillä maistamalla.

2. Sekoita kattilassa vesi, väkiviinaetikka, maustepippuri ja sokeri. Lisää mausteneilikat ja laakerinlehdet. Kiehauta liemi ja jätä viideksi minuutiksi hautumaan. Anna liemen jäähtyä.

3. Nosta sillipalat vedestä ja valutta huolellisesti. Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipalat, purjo, sipuli, porkkanat ja piparjuuri. Kaada päälle jähmettynyt mausteliemi ja anna maustua jääkaapissa pari päivää. Ripottele ennen tarjoilua purkkiin hienonnettua tilliä. Lasimestarinsilli säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.