Lasimestarinsilli
Muista joulupöydän kaloista poiketen ei lasimestarinsillissä selkäruotoa irroteta. Tarjoile lasimestarinsilli lasipurkista, jossa ainesten kerrokset näkyvät kauniisti. Mittaa ainekset huolellisesti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 2 kokonaista suolasilliä, noin 700 g
- hienonnettua tilliä
- 5 dl vettä
- 11 cl väkiviinaetikkaa (12%)
- 1 dl sokeria
- 1 pala purjosipulin vihreää osaa viipaloituna
- ½ keskikokoinen sipuli viipaloituna
- muutama porkkanaviipale
- 1 rkl tuoreita piparjuurisuikaleita
- 5 mausteneilikkaa
- 2 pientä laakerinlehteä
- 1 rkl murskattua maustepippuria
Valmistusohje
1. Perkaa ja suomusta silli huolellisesti, poista evät, mutta älä nahkaa ja selkäruotoa. Leikkaa poikittain 2 cm paloiksi ja pane palat kylmään veteen noin 12 tunniksi. Tarkista suola välillä maistamalla.
2. Sekoita kattilassa vesi, väkiviinaetikka, maustepippuri ja sokeri. Lisää mausteneilikat ja laakerinlehdet. Kiehauta liemi ja jätä viideksi minuutiksi hautumaan. Anna liemen jäähtyä.
3. Nosta sillipalat vedestä ja valutta huolellisesti. Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipalat, purjo, sipuli, porkkanat ja piparjuuri. Kaada päälle jähmettynyt mausteliemi ja anna maustua jääkaapissa pari päivää. Ripottele ennen tarjoilua purkkiin hienonnettua tilliä. Lasimestarinsilli säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka