Lämmintä kanasalaattia ja porkkanajogurttikastiketta
Edellispäivän aterialta tähteeksi jäänyt keitetty kylmä riisi nopeuttaa huomattavasti päivällisen valmistamista. Myös keitetty kylmä pasta on hyvä vaihtoehto. Lisukkeeksi sopii tuore leipä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 500g broilerinfileetä
- 2 rkl tandoori-mausteseosta
- öljyä paistamiseen
- 500 g pakastevihannessekoitusta (porkkana-kukkakaali-herne)
- 3 dl keitettyä, kylmää riisiä
- ½ jäävuorisalaatti
- 3 tomaattia
Kastike
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 porkkana
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori porkkana. Leikkaa toinen puoli viipaleiksi ja raasta toinen puoli. Sekoita raaste ja jogurtti. mausta suolalla ja pippurilla ja pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Halkaise tomaatit, poista niiden sisus ja leikkaa ne suikaleiksi. Huuhtele ja suikaloi salaatti.
2. Suikaloi broilerifileet. Kuumenna öljy pannulla, lisää tandoori-mauste ja suikaleet ja paista noin 4 minuuttia välillä ravistaen, jotta suikaleet ruskistuvat kauttaaltaan. Pidä broilerisuikaleet lämpiminä. Kuullota kasvikset ja riisi pannulla.
3. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Annostele päälle kuullotetut kasvikset ja broilerisuikaleet. Tarjoa porkkanajogurttikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa