Lämmin salaatti
Lämmin salaatti, wilted greens tai salade tiède. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja tokihan englannin- ja ranskankieliset nimet nostattavat veden kielelle. Pirskota salaatin päälle hyvälaatuista oliiviöljyä ja viinietikkaa ja mausta ripauksella vastajauhettua valkopippuria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 keräsalaatti
- 1 jääsalaatti
- 1 punasalaatti
- 1 kiinankaali
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 kourallinen tuoreita herkkusieniä
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatit ja puhdista vihannekset. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, halkaise tomaatit ja viipaloi herkkusienet. Irrota parsakaalista nuput ja keitä niitä 2 minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä.
2. Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Kuullota sipuli, tomaatit, herkkusienet ja parsakaalin nuput. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun.
3. Anna salaatinlehtien lämmetä pannulla puolisen minuuttia. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille ja lisää päälle kuullotetut vihannekset. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa