Lammasta ja juureksia

Pala hyvää lampaanlihaa sopii mainiosti keitettäväksi vihannesten kanssa. Tämä ruoka saa hautua liedellä noin puolitoista tuntia. Tuloksena on mehukas, vitamiinipitoinen ja kevyt pata!

4 annosta

  • 1 kg lampaanlihaa
  • 300 g porkkanaa
  • 300 g lanttua
  • 400 g kaalia
  • 1 iso purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2-3 cm kuutioiksi. Kiehauta 2 litraa vettä, jossa on 2 teelusikallista suolaa, korkealla lämmöllä isossa padassa. Lisää liha, kun vesi kiehuu voimakkaasti. Kiehauta uudelleen ja alenna sitten lämpöä niin, että vesi vain poreilee. Näin ei muodostu vaahtoa. Lisää valkopippurit ja laakerinlehti.

2. Halkaise purjo pitkittäin ja huuhtele se puhtaaksi juoksevan veden alla. Viipaloi purjo. Puhdista ja leikkaa porkkana, lanttu ja kaali sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipuli. Lisää purjo, juurekset ja valkosipuli, kun pata on hautunut runsaat puoli tuntia. Tunnin kuluttua siitä lammas on mureaa. Nosta lihat padasta. Poista laakerinlehti ja pippurit.

3. Kaada vihannekset lävikköön ja ota liemi talteen. Tarjoile vihannekset sellaisinaan tai soseutettuna. Laimenna sose sopivan paksuiseksi keitinliemellä. Mausta suolalla ja vasajauhetulla pippurilla. Tarjoile liha ja vihannekset erillään. Vaalea ranskalainen sinappi korostaa makuja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!