Kylmää, keitettyä lohta hyytelössä
Tämä on maukas ja kaunis jouluruoka. Koristele porkkanaviipalein. Tarjoile maukkaan, kylmän kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g lohifileetä, ruodotonta mutta nahan kanssa, neljään palaan leikattuna
- ½ sitruuna
Lohiliemi
- 8 dl vettä
- 1 porkkana, keskikokoinen, viipaloituna
- 10 tillinoksaa, yhteen sidottuina
- 10 kokonaista valkopippuria
- ½ keskikokoinen keltasipuli
- 1 laakerinlehti
- lohen ruotoja, eviä, pää (leikkaa kahtia ja poista kidukset)
- purjon vihreä osa
- 1 ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Huuhdo lohiliemeen tulevat osat kaikesta verestä.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita kaikki liemen ainekset kattilaan. Keitä 15 minuuttia.
3. Siivilöi liemi ja lisää ½ sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää lohifileepalat. Anna kiehua hiljalleen 6 minuuttia, kuori vaahto pois tarkasti, jotta liemi pysyy täysin kirkkaana.
4. Nosta lohipalat liemestä heti kun ne ovat kypsiä, laita ne korkeareunaiselle vadille ja kaada liemi päälle. Koristele porkkanaviipalein. Anna lohen jäähtyä ja liemen jähmettyä kirkkaaksi hyytelöksi. Koristele pienellä tillinoksalla tarjoillessa.
5. Vinkki: Ellei sinulla ole lohen luita, tee liemi ilman niitä muuten samoilla aineksilla ja keittoajalla. Lisää silloin 2-3 lionnutta liivatelehteä, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois, liemeen ennen sen siivilöintiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan