Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmää, keitettyä lohta hyytelössä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas ja kaunis jouluruoka. Koristele porkkanaviipalein. Tarjoile maukkaan, kylmän kastikkeen kera.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g lohifileetä, ruodotonta mutta nahan kanssa, neljään palaan leikattuna
  • ½ sitruuna

Lohiliemi

  • 8 dl vettä
  • 1 porkkana, keskikokoinen, viipaloituna
  • 10 tillinoksaa, yhteen sidottuina
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • ½ keskikokoinen keltasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • lohen ruotoja, eviä, pää (leikkaa kahtia ja poista kidukset)
  • purjon vihreä osa
  • 1 ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhdo lohiliemeen tulevat osat kaikesta verestä.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita kaikki liemen ainekset kattilaan. Keitä 15 minuuttia.

3. Siivilöi liemi ja lisää ½ sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää lohifileepalat. Anna kiehua hiljalleen 6 minuuttia, kuori vaahto pois tarkasti, jotta liemi pysyy täysin kirkkaana.

4. Nosta lohipalat liemestä heti kun ne ovat kypsiä, laita ne korkeareunaiselle vadille ja kaada liemi päälle. Koristele porkkanaviipalein. Anna lohen jäähtyä ja liemen jähmettyä kirkkaaksi hyytelöksi. Koristele pienellä tillinoksalla tarjoillessa.

5. Vinkki: Ellei sinulla ole lohen luita, tee liemi ilman niitä muuten samoilla aineksilla ja keittoajalla. Lisää silloin 2-3 lionnutta liivatelehteä, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois, liemeen ennen sen siivilöintiä.

Lisää aiheesta:

Loheneviä punaviinietikassaKylmä, keitetty kesälohiKoketorsk - turskaa norjalaiseen tapaanKeitettyä siikaa hyytelössäKeitetty lohi kurkkupeitteelläUunissa keitetty kirjolohi
Keitetty lohiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmä, keitetty kesälohi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitettyä lohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohileike purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta