Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmää, keitettyä lohta chilillä ja korianterilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kylmä, keitetty lohi sopii sekä pääruoaksi että seisovaan pöytään. Tässä maustamme lohen hieman epätavallisesti korianterilla ja chilillä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • 1 punainen chili
  • ½ nippu tuoretta korianteria

Keittoliemi

  • 2 rkl etikkaa
  • 3 dl vettä
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

1. Viipaloi lohi. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Hienonna korianteri.

2. Keitä liemi ja anna sen kiehua ilman kantta n. 10 minuuttia. Lisää lohiviipaleet liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja anna lohen kypsyä varovaisesti poreillen n. 4 minuuttia.

3. Nosta lohiviipaleet liemestä reikäkauhalla ja laita ne kattotiilien tavoin voideltuun vuokaan. Siivilöi liemi varoen kalapalojen päälle. Ripottele päälle chiliä ja korianteria. Laita kylmään ja anna lohen jäähtyä liemessä.

Lisää aiheesta:

Merianturaa ja huhtasieniäGrillattu lohifilee ja chipotlechutneyPaistettu ja marinoitu kala vihannesten keraKylmää, keitettyä lohta hyytelössäKirjolohta valkoviinikastikkeessaUunissa keitetty kirjolohi
Keitetty lohiAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmä, keitetty kesälohi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitettyä lohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohileike purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta