Kylmää, keitettyä lohta chilillä ja korianterilla

Kylmä, keitetty lohi sopii sekä pääruoaksi että seisovaan pöytään. Tässä maustamme lohen hieman epätavallisesti korianterilla ja chilillä.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • 1 punainen chili
  • ½ nippu tuoretta korianteria

Keittoliemi

  • 2 rkl etikkaa
  • 3 dl vettä
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

1. Viipaloi lohi. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Hienonna korianteri.

2. Keitä liemi ja anna sen kiehua ilman kantta n. 10 minuuttia. Lisää lohiviipaleet liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja anna lohen kypsyä varovaisesti poreillen n. 4 minuuttia.

3. Nosta lohiviipaleet liemestä reikäkauhalla ja laita ne kattotiilien tavoin voideltuun vuokaan. Siivilöi liemi varoen kalapalojen päälle. Ripottele päälle chiliä ja korianteria. Laita kylmään ja anna lohen jäähtyä liemessä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja