Kylmä ja kuuma salaatti
Sekoita kylmiä ja kuumia vihanneksia salaattipedillä. Tarjoile kanan tai porsaanlihan kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kukkakaali
- 1 nippu vihreää parsaa
- 10 tuoretta herkkusientä
- 1 oranssi paprika
- 1 pieni kerä tammenlehväsalaattia
- ½ kesäkurpitsa
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Murra kukkakaali kimpuiksi ja kuori parsojen varret, paloittele parsat pienemmiksi. Keitä kukkakaalit ja parsat lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta lävikössä.
2. Viipaloi herkkusienet, suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Laita salaatinlehdet suuren tarjoiluvadin pohjalle, asettele päälle paprikaa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä.
3. Laita lämpimät vihannekset päällimmäiseksi, tiputtele päälle öljyä ja viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan