Kylmä ja kuuma salaatti

Sekoita kylmiä ja kuumia vihanneksia salaattipedillä. Tarjoile kanan tai porsaanlihan kanssa.

Neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • 1 oranssi paprika
  • 1 pieni kerä tammenlehväsalaattia
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Murra kukkakaali kimpuiksi ja kuori parsojen varret, paloittele parsat pienemmiksi. Keitä kukkakaalit ja parsat lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta lävikössä.

2. Viipaloi herkkusienet, suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Laita salaatinlehdet suuren tarjoiluvadin pohjalle, asettele päälle paprikaa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä.

3. Laita lämpimät vihannekset päällimmäiseksi, tiputtele päälle öljyä ja viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.