Kylmä ja kuuma salaatti

Sekoita kylmiä ja kuumia vihanneksia salaattipedillä. Tarjoile kanan tai porsaanlihan kanssa.

Neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • 1 oranssi paprika
  • 1 pieni kerä tammenlehväsalaattia
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Murra kukkakaali kimpuiksi ja kuori parsojen varret, paloittele parsat pienemmiksi. Keitä kukkakaalit ja parsat lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta lävikössä.

2. Viipaloi herkkusienet, suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Laita salaatinlehdet suuren tarjoiluvadin pohjalle, asettele päälle paprikaa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä.

3. Laita lämpimät vihannekset päällimmäiseksi, tiputtele päälle öljyä ja viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!