Kuivatut cocktailtomaatit
Kun kuivaat tomaatteja uunissa, kiertoilmauuni lyhentää kuivatusaikaa. Kuivatut tomaatit sopivat mainiosti patoihin tai marinoitavaksi, kuten tässä, oliivien kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 kg cocktailtomaatteja
tarjoiluun
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 maustemitta raakaruokosokeria
- 1 dl vihreitä oliiveja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 80 asteeseen. Halkaise tomaatit ja leikkaa pois kannat. Laita tomaatit leivinpaperille pellille uunin keskitasolle.
2. Pidä peltiä uunissa, kunnes tomaatit ovat kuivuneet. Kiertoilmauunilla siihen menee n. 4 tuntia, tavallisessa uunissa, jossa pidät luukun raollaan, noin kaksi kertaa kauemmin. Vahdi tomaatteja loppua kohden tarkoin. Tomaateista ei pidä tulla paperinkuivia, vaan niiden tulee tuntua hieman samalta kuin kuivattujen aprikoosien. Sammuta uuni ja anna tomaattien jälkikuivua uuninluukku raollaan yön yli. Säilytä ne kannellisessa lasipurkissa.
3. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja sokeri kastikkeeksi. Asettele tomaatit tarjoiluvadille ja ripottele päälle oliivit. Pirskota päälle kastike ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta