Kreikkalainen suklaakakku
Jogurtti taikinassa tuottaa uudenlaisen makuelämyksen. Valitse tähän mielellään korkeatasoisa tummaa suklaata.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 tl soodaa
- 1 tl suolaa
- 3,25 dl sokeria
- 100 g voita
- 2 munaa eroteltuina
- 50 g suklaata
- 2 dl jogurttia
- 50 g saksanpähkinöitä
- 2 tl vaniljasokeria
Koristelu
- 100 g suklaata
- 50 g saksanpähkinöitä
- voita + korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä kakkuvuoka. Sekoita keskenään jauho, sooda ja suola. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaaleaksi, sekoita joukkoon munankeltuaiset yksi kerrallaan.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tuskin kiehuvan veden yllä. Jäähdytä ja sekoita sitten voi-sokeri-munaseokseen, lisää joukkoon jogurtti ja lopuksi jauhoseos. Rouhi pähkinät, sekoita vaniljasokerin kera ja lisää taikinaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 45 minuuttia. Sulata suklaa ja levitä jäähtyneelle kakulle. Koristele saksanpähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan