Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kreikkalainen suklaakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jogurtti taikinassa tuottaa uudenlaisen makuelämyksen. Valitse tähän mielellään korkeatasoisa tummaa suklaata.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10-12 palaa

  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 3,25 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 munaa eroteltuina
  • 50 g suklaata
  • 2 dl jogurttia
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristelu

  • 100 g suklaata
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä kakkuvuoka. Sekoita keskenään jauho, sooda ja suola. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaaleaksi, sekoita joukkoon munankeltuaiset yksi kerrallaan.

2. Sulata suklaa vesihauteessa tuskin kiehuvan veden yllä. Jäähdytä ja sekoita sitten voi-sokeri-munaseokseen, lisää joukkoon jogurtti ja lopuksi jauhoseos. Rouhi pähkinät, sekoita vaniljasokerin kera ja lisää taikinaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 45 minuuttia. Sulata suklaa ja levitä jäähtyneelle kakulle. Koristele saksanpähkinöillä.

Lisää aiheesta:

SaksanpähkinäbrownietSuklaakakku briosseillaPekaanikakku omenallaRanskalainen suklaakakku vadelmakastikkeen keraParas suklaakakkuSitruunakakku
SuklaakakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku