Saksanpähkinäbrowniet
Ihanat browniet saavat tässä reseptissä lisämakua saksanpähkinöistä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
24 kpl
- 200 g tummaa kilosuklaata
- 50 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ¼ dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta leivinjauhetta
- 60 g hienonnettuja saksanpähkinöitä
Kuorrutus
- 2 ½ dl rahkaa
- ½ dl ranskankermaa
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 100 g tummaa kilosuklaata
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele suklaa ja sulata. Ota kattila liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina, sekoita. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita sulan suklaan kanssa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe, lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Tee alumiinifoliosta vuoka, n. 20 x 25 cm. Penslaa vuoka voisulalla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakun tulee olla kuiva päältä, mutta hieman sitkeä ja kostea sisältä.
3. Sekoita rahka, ranskankerma, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi kreemiksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sula suklaa rahkaseokseen samalla voimakkaasti vatkaten, ennen kuin suklaa jähmettyy. Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin levität kuorrutuksen päälle. Leikkaa neliöiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti