Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saksanpähkinäbrowniet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanat browniet saavat tässä reseptissä lisämakua saksanpähkinöistä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

24 kpl

  • 200 g tummaa kilosuklaata
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta leivinjauhetta
  • 60 g hienonnettuja saksanpähkinöitä

Kuorrutus

  • 2 ½ dl rahkaa
  • ½ dl ranskankermaa
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa kilosuklaata

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele suklaa ja sulata. Ota kattila liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina, sekoita. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita sulan suklaan kanssa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe, lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Tee alumiinifoliosta vuoka, n. 20 x 25 cm. Penslaa vuoka voisulalla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakun tulee olla kuiva päältä, mutta hieman sitkeä ja kostea sisältä.

3. Sekoita rahka, ranskankerma, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tasaiseksi kreemiksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sula suklaa rahkaseokseen samalla voimakkaasti vatkaten, ennen kuin suklaa jähmettyy. Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin levität kuorrutuksen päälle. Leikkaa neliöiksi.

Lisää aiheesta:

Banaanikakku suklaakuorrutuksellaPekaanikakku omenallaKreikkalainen suklaakakkuBrownie-suklaakakkuParatiisipalatAmerikkalainen banaanikakku
BrownietKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Browniet
  • 22.8.09:25
    Suklaa

    Ranskanpastilli-brownie

  • 09.11.201715:14
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Raaka-aineena ruis: Marionin S’mores-browniet ja viileä keksijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Saksanpähkinäbrowniet

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Suklaabrowniet

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Kermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut browniet