Paras suklaakakku
Suklaansuloinen kakku, joka tuo muistumia schwarzwaldintortusta. Käytä tässä hienoa tummaa suklaata.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 3 munaa eroteltuina
- 1 dl sokeria
- 60 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl mantelijauhetta
- 3 rkl perunajauhoa
Täyte ja kuorrutus
- 1 purkki aprikooseja
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl suklaaströsseliä
- voita + korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa hädin tuskin kiehuvassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula, mantelijauhe ja perunajauho keltuaisvaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne edelliseen.
2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise sitten kakku.
3. Soseuta valutetut aprikoosit tehosekoittimella tms. ja levitä sose kakun alapuoliskolle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Levitä se kakun pinnalle ja sirottele päälle strösseliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti