Paras suklaakakku
Suklaansuloinen kakku, joka tuo muistumia schwarzwaldintortusta. Käytä tässä hienoa tummaa suklaata.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaa
- 3 munaa eroteltuina
- 1 dl sokeria
- 60 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl mantelijauhetta
- 3 rkl perunajauhoa
Täyte ja kuorrutus
- 1 purkki aprikooseja
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl suklaaströsseliä
- voita + korppujauhoa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä kakkuvuoka. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa hädin tuskin kiehuvassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula, mantelijauhe ja perunajauho keltuaisvaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne edelliseen.
2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise sitten kakku.
3. Soseuta valutetut aprikoosit tehosekoittimella tms. ja levitä sose kakun alapuoliskolle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Levitä se kakun pinnalle ja sirottele päälle strösseliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta