Ranskalainen suklaakakku vadelmakastikkeen kera
Tämä on loistava jälkiruoka suklaata rakastaville. Älä huolestu, vaikka kakku tuntuisi hieman tahmealta uunista otettaessa. Se jähmettyy sopivantuntuiseksi jäähdyttyään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 hengelle
- 225 g tummaa suklaata
- 225 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
- voita vuoan voiteluun
- korppujauhoja vuoan leivittämiseen
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g vadelmia
- 1 tl kidesokeria
- irtopohjavuoka
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, kääntele sitten suklaaseos, munaseos ja jauhoseos taikinaksi. Lisää pähkinät ja sekoita.
2. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 25 minuuttia. Kakun tulee olla keskeltä hieman tahmea, se jähmettyy jäähtyessään.
3. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Vatkaa kerma. Tarjoile kakku vadelmakastikkeen ja kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti