Ranskalainen suklaakakku vadelmakastikkeen kera
Tämä on loistava jälkiruoka suklaata rakastaville. Älä huolestu, vaikka kakku tuntuisi hieman tahmealta uunista otettaessa. Se jähmettyy sopivantuntuiseksi jäähdyttyään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 hengelle
- 225 g tummaa suklaata
- 225 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
- voita vuoan voiteluun
- korppujauhoja vuoan leivittämiseen
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g vadelmia
- 1 tl kidesokeria
- irtopohjavuoka
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, kääntele sitten suklaaseos, munaseos ja jauhoseos taikinaksi. Lisää pähkinät ja sekoita.
2. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 25 minuuttia. Kakun tulee olla keskeltä hieman tahmea, se jähmettyy jäähtyessään.
3. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Vatkaa kerma. Tarjoile kakku vadelmakastikkeen ja kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti