Pekaanikakku omenalla

Tämä on erittäin maukas ja runsas kakku, jonka voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin/teen kanssa.

10-12 palaan

  • 175 g voita
  • 1 omena
  • 100 g pekaanipähkinänpuolikkaita
  • 175 g fariinisokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 250 g vehnäjauho
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa

Kuorrutus

  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl maizenaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi omena. Rouhi pähkinät karkeasti. Voitele reiällinen kakkuvuoka.

2. Laita voi, sokeri ja sitruunankuori kulhoon. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää munat ja vatkaa, kunnes seos on ilmava ja kermainen. Lisää maito, omenanpalat ja pähkinät, sekoita. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 40-45 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu keskeltä kiinteältä.

3. Kuorrutus: Norota 2 rkl vaahterasiirappia kakun päälle. Sekoita 1 rkl siirappia, maizena, vesi ja sitruunamehu pienessä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Lusikoi tai penslaa kuorrutus kakulle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja