Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekaanikakku omenalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on erittäin maukas ja runsas kakku, jonka voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin/teen kanssa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10-12 palaan

  • 175 g voita
  • 1 omena
  • 100 g pekaanipähkinänpuolikkaita
  • 175 g fariinisokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 250 g vehnäjauho
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa

Kuorrutus

  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl maizenaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi omena. Rouhi pähkinät karkeasti. Voitele reiällinen kakkuvuoka.

2. Laita voi, sokeri ja sitruunankuori kulhoon. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää munat ja vatkaa, kunnes seos on ilmava ja kermainen. Lisää maito, omenanpalat ja pähkinät, sekoita. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 40-45 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu keskeltä kiinteältä.

3. Kuorrutus: Norota 2 rkl vaahterasiirappia kakun päälle. Sekoita 1 rkl siirappia, maizena, vesi ja sitruunamehu pienessä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Lusikoi tai penslaa kuorrutus kakulle.

Lisää aiheesta:

HedelmämarenkiInkiväärikakkua tuoreilla hedelmilläSaksanpähkinäbrownietAmerikkalainen suklaa-pähkinäpiirakkaAmerikkalainen banaanikakkuSitruunakakku
PähkinäkakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pähkinäkakku
  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Ranskalainen pähkinäkakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pekaanikakku omenalla

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Maapähkinäkakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Kakku paahdettujen maapähkinöiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Pähkinätorttu zabaglionella