Suklaakakku briosseilla
Tämä on raskas ja makoisa suklaakakku, se koristellaan pienillä briosseilla ja tummalla suklaalla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
- 2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g voita
Koristeluun
- 50 g tummaa suklaata (suklaapitoisuus 70 %)
- pieniä briosseja
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan pähkinärouhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sulata voi ja lisää viimeiseksi.
2. Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä, kumoa ja jäähdytä kokonaan.
3. Sulata koristeluun tuleva suklaa vesihauteessa. Pursota se jäähtyneelle kakulle hienoiksi kuvioiksi. Aseta päälle briosseja, puuteroi päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan