Kreikkalainen salaatti sardellien kanssa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676970/landscape16_9/515/290/97eb23cd9455e5e5ee9ed2c9cedcf3f/bW/886992-1220.jpg)
Etsi tähän salaattiin oikein auringonkypsyttämiä tomaatteja. Muutama tippa kullanvihreää oliiviöljyä on riittävä kastike tälle salaatille, muuta ei tarvita oikean maun saavuttamiseksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 kypsää tomaattia
- 1 kurkku
- 2 paprikaa
- 1 punasipuli
- 3 sardellifileetä
- 20 oliivia
- 300 g feta-juustoa
- ½dl oliiviöljyä
- 1 tl oreganoa
- suolaa
- erilaisia salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaatit 8-10 lohkoon. Kuori kurkku ja leikkaa puolen sentin puolikuiksi. Viipaloi paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi.
2. Sekoita yhteen vihannekset, salaatinlehdet ja sardellit, lisää feta palasina ja sekoita varoen.
3. Asettele salaatti isolle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Tiputtele oliiviöljy salaatille ja ripota päälle oreganoa. Suolaa, jos tarpeen. Tarjoile vastapaistettua maalaisleipää salaatin rinnalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka