Kreikkalainen salaatti sardellien kanssa

Etsi tähän salaattiin oikein auringonkypsyttämiä tomaatteja. Muutama tippa kullanvihreää oliiviöljyä on riittävä kastike tälle salaatille, muuta ei tarvita oikean maun saavuttamiseksi.

Neljälle

  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 kurkku
  • 2 paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 3 sardellifileetä
  • 20 oliivia
  • 300 g feta-juustoa
  • ½dl oliiviöljyä
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa
  • erilaisia salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaatit 8-10 lohkoon. Kuori kurkku ja leikkaa puolen sentin puolikuiksi. Viipaloi paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi.

2. Sekoita yhteen vihannekset, salaatinlehdet ja sardellit, lisää feta palasina ja sekoita varoen.

3. Asettele salaatti isolle tarjoiluvadille tai annoslautasille. Tiputtele oliiviöljy salaatille ja ripota päälle oreganoa. Suolaa, jos tarpeen. Tarjoile vastapaistettua maalaisleipää salaatin rinnalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!