Kreikkalainen kalasalaatti
Tämä salaatti on tehty kreikkalaisen ohjeen mukaan. Alkuperäisreseptissä kala tosin keitetään merivedessä! Itse voit kypsentää sen uunissa. Tottahan toki voit käyttää myös pakastekalaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Viidelle
- 1 ½ kg tuore kuha kokonaisena
- 2 sitruunaa
- 1 nippu tilliä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 tl voita
- 1 kurkku
- 4 tomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3/4 dl oliiviöljyä
Koristeeksi
- 5 kovaksikeitettyä munaa
- 1 dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna tilli, säästä varret. Purista toisesta sitruunasta mehu. Sekoita siihen hieman suolaa, pippuria myllystä ja öljyä. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää myös tillisilppu. Kuori kurkku ja leikkaa se pitkittäin neljään osaan. Raaputa pois siemenet teelusikalla. Leikkaa kurkku ja tomaatit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kääntele vihannekset öljykastikkeeseen ja anna salaatin olla huoneenlämmössä sen aikaa, kun valmistat kalaa.
2. Voitele reilu kappale alumiinifoliota voilla. Lohko toinen sitruuna ja hiero kalaa sitruunalla sisä- ja ulkopuolelta. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja laita tillinvarret sen mahaonteloon. Tee foliosta tiukka paketti kalan ympärille. Nosta paketti uunivuokaan, laita uuniin ja ota ulos uunista täsmälleen 22 minuutin kuluttua.
3. Keitä munat kovaksi, huuhtele ne kylmällä vedellä, kuori ja halkaise. Anna kalan jäähtyä. Riisu kalalta nahka ja irrota ruodot, jaa kala pienemmiksi paloiksi. Kääntele kalapalat varovasti salaattiin. Koristele oliiveilla ja munanpuolikkailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan