Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kreikkalainen kalasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

Viidelle

  • 1 ½ kg tuore kuha kokonaisena
  • 2 sitruunaa
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 tl voita
  • 1 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3/4 dl oliiviöljyä

Koristeeksi

  • 5 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna tilli, säästä varret. Purista toisesta sitruunasta mehu. Sekoita siihen hieman suolaa, pippuria myllystä ja öljyä. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää myös tillisilppu. Kuori kurkku ja leikkaa se pitkittäin neljään osaan. Raaputa pois siemenet teelusikalla. Leikkaa kurkku ja tomaatit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kääntele vihannekset öljykastikkeeseen ja anna salaatin olla huoneenlämmössä sen aikaa, kun valmistat kalaa.

2. Voitele reilu kappale alumiinifoliota voilla. Lohko toinen sitruuna ja hiero kalaa sitruunalla sisä- ja ulkopuolelta. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja laita tillinvarret sen mahaonteloon. Tee foliosta tiukka paketti kalan ympärille. Nosta paketti uunivuokaan, laita uuniin ja ota ulos uunista täsmälleen 22 minuutin kuluttua.

3. Keitä munat kovaksi, huuhtele ne kylmällä vedellä, kuori ja halkaise. Anna kalan jäähtyä. Riisu kalalta nahka ja irrota ruodot, jaa kala pienemmiksi paloiksi. Kääntele kalapalat varovasti salaattiin. Koristele oliiveilla ja munanpuolikkailla.

Lisää aiheesta:

Lasten kalaherkkuHaalea salaatti kuhan keraVärikäs kalapataKeitetty lohi kurkkupeitteelläCurry-kalapata simpukoiden keraKermainen uunikirjolohi
Kreikkalainen salaattiSalaatitKevytGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tämä salaatti on tehty kreikkalaisen ohjeen mukaan. Alkuperäisreseptissä kala tosin keitetään merivedessä! Itse voit kypsentää sen uunissa. Tottahan toki voit käyttää myös pakastekalaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kreikkalainen salaatti
  • 11.07.202412:52
    Nopeat ja helpot

    Paras kreikkalainen salaatti

  • 20.07.202210:39
    Salaatit

    Harri Syrjäsen kreikkalainen feta-pastasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kreikkalainen salaatti á la Hans Välimäki

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kreikkalainen pinaattisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kreikkalainen juustosalaatti miedolla kastikkeella