Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen makuista hummusta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 6 dl keitettyjä kikherneitä
  • ½ dl tahinia (seesamitahnaa)
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna

Mausteutus 1

  • 1 ruukku basilikaa
  • ½ purjoa (vihreä osa)
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä

Mausteutus 2

  • 10 marinoitua aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rkl tomaattimarinadia
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 maustemittaa chilijauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Pane kikherneet likoon veteen, jota on kaksi kertaa herneiden määrä. Kuumenna herneet liemineen kiehuvaksi isossa kattilassa. Kaada vesi pois ja kaada uutta vettä päälle. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa kannen alla 40-50 minuuttia, kunnes kikherneet ovat pehmeitä. Säästä hieman keitinvettä, kun kaadat veden pois hernekeitoksesta.

2. Näin teet klassisen hummuksen: Soseuta kikherneet, tahini, puristettu sitruunamehu, suola ja juustokumina pehmeäksi muusiksi. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä, jos haluat pehmeämpää tahnaa.

Hummus on hyvää paitsi aamiaisvoileivän päällä, myös ruokien lisäkkeenä, kastikkeena, dippinä. Pane kikherneet likoon edellisenä päivänä ja keitä iso annos, jolle annat erilaisia mausteutuksia. 500 gramman pussista kuivattuja kikherneitä tulee 18 dl keitettyinä. Hummus säilyy 4 päivää jääkaapissa, mutta sitä voi mainiosti myös pakastaa.

3. Mausteutus 1: Irrota basilikan lehdet varsista ja suikaloi purjo hienoksi. Soseuta kikherneiden kanssa. Sekoita joukkoon rosmariini, oliiviöljy ja puristettu valkosipulinkynsi.

4. Mausteutus 2: Soseuta marinoituja tomaatteja, hieman niiden marinadia, paprikajauhetta ja chiliä yhdessä kikherneiden kanssa. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.

Lisää aiheesta:

Falafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraKikhernecurryKikhernepata kuskusin keraKurpitsa-hummuspaistosPapu-linssicurryIntialainen vihanneskeitto
DippikastikeKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike
  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 17.12.202110:22
    Nopeat ja helpot

    Mätidippi – helppo hittiohje

  • 24.01.202011:15
    Pesto

    Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

  • 12.08.201613:42
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kurkkuraita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hummus