Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Vegen Väripaletti

Julkaistu 25.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Pizzapohja

  • 1 1/4 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 350 g erikoispizzajauhoja (00- jauhoja)
  • 3 - 4 punajuurta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl merisuolahiutaleita
  • 1 rkl rosmariinin tuoreita "neulasia"
  • (1 rkl Extra Virgin Oliiviöljyä kohotuskulhoa varten)

Pizzatäytteet

  • vihreä pesto 2-3 rkl
  • vuohenjuustoa 400 g
  • punajuuria loput säilyketölkistä
  • baby pinaattia 200 g pussi
  • nektariini 2 tuoretta nektariinia
  • juoksevaa hunajaa 2-3 rkl
  • saksanpähkinöitä 50 g
  • Apetina Crumbly 150 g
  • parmesaani-raastetta 2dl

Vihreä pesto

  • 50 g pinjansiemeniä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 dl Extra Virgin -oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaania, palasta raastettua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1-2 rkl sitruunamehua (1 sitruuna)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Uuni päälle 200C pizzateholle (laita pizzakivi valmiiksi kylmään uuniin)2. Hienonna punajuuret monitoimikoneella3. Tee taikina. Liota kuivahiiva +42C veteen. Lisää jauhot, punajuurisose, hunaja, suola ja tuoreita rosmariinin "neulasia". Alusta taikinaa viitisen minuuttia. Sivele kohotuskulho kevyesti oliiviöljyllä, samoin taikinapallo. Peitä ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi 1 - 1.5h ajan.4. Viipaloi vuohenjuusto ja paista uunissa kullanruskeiksi n.10min5. Paahda samalla saksanpähkinät6. Tee vihreä pesto7. Kuutioi loput punajuuret tai hienonna koneella.8. Leikkaa nektariini ohuiksi viipaleiksi9. Vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla ilmakuplat pois. Levitä oliiviöljyä leivinpaperille ja muotoile pizza siihen. Venytä mahdollisimman ohut pohja.10. Esipaista pizzapohjaa 2-3 min. Siirrä pizza leivinpapereineen pizzakiven päälle. Poista paperi 2-3 min päästä.11. Ota esipaistettu pizza uunista12. Levitä vihreää pestoa kauttaaltaan ohuelti (2-3rkl) pizzalle. Jätä pizzareunat näkyviin.13. Täytä pizza (kts.ohje)14. Murusta ja ripottele juustot päälle15. Paista pizza kauniiksi ja rapeaksi16. Ota uunista, pirskota pestoa, oliiviöljyä ja balsamicoa ja hunajaa päälle17. Muutama pyöräytys mustapippuria myllystä ja ripaus merisuolalastuja18. Koristele tuoreella timjamilla19. Tarjolle ison puisen leikkuulaudan päällä

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.




















PIZZAN TÄYTEJÄRJESTYSOHJE:
1. vihreää pestoa (2-3rkl, ohut kerros pohjan päälle) jättäen pizzareunaa näkyviin
2. vuohenjuustoa siivuina (etukäteen uunissa ruskistettu) peston päälle
3. punajuuria pieninä kuutioina vuohenjuustojen sekaan
4. tuoreita nektariinin ohuita siivuja
5. baby pinaattia
6. lopuksi juustot- murusta Apetina Crumbly,
7. lisää esipaistettua vuohenjuustoa ja raasta parmesaani

VIHREÄ PESTO:
1. Jauha tehosekoittimessa pinjan siemenet hienoksi
2. Lisää muut aineet (paitsi oliiviöljy) ja jatka jauhamista
3. Valuta oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon

PIZZAN PÄÄLLE, KUN OTETTU UUNISTA:
1. Pirskottele vihreää pestoa & oliiviöljyä & balsamicoa & hunajaa (1 rkl kutakin)
2. Murskaa paahdetut saksanpähkinät
3. Tuoretta timjamia 1 ruukku
4. Mustapippuria myllystä
5. Merisuolahiutaleita 1-2 tl

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Tulistuneet vegaaniset välipala pizzaset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: "Yalla Habibi" -leivos Libanonin makujaKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaSalaattikakku: Kristan Viva la Mexico
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti