Koko Suomi leipoo: Vegen Väripaletti

Koko Suomi leipoo: Vegen Väripaletti

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.

Pizzapohja

  • 1 1/4 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 350 g erikoispizzajauhoja (00- jauhoja)
  • 3 - 4 punajuurta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl merisuolahiutaleita
  • 1 rkl rosmariinin tuoreita "neulasia"
  • (1 rkl Extra Virgin Oliiviöljyä kohotuskulhoa varten)

Pizzatäytteet

  • vihreä pesto 2-3 rkl
  • vuohenjuustoa 400 g
  • punajuuria loput säilyketölkistä
  • baby pinaattia 200 g pussi
  • nektariini 2 tuoretta nektariinia
  • juoksevaa hunajaa 2-3 rkl
  • saksanpähkinöitä 50 g
  • Apetina Crumbly 150 g
  • parmesaani-raastetta 2dl

Vihreä pesto

  • 50 g pinjansiemeniä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 dl Extra Virgin -oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaania, palasta raastettua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1-2 rkl sitruunamehua (1 sitruuna)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Uuni päälle 200C pizzateholle (laita pizzakivi valmiiksi kylmään uuniin)
2. Hienonna punajuuret monitoimikoneella
3. Tee taikina. Liota kuivahiiva +42C veteen. Lisää jauhot, punajuurisose, hunaja, suola ja tuoreita rosmariinin "neulasia". Alusta taikinaa viitisen minuuttia. Sivele kohotuskulho kevyesti oliiviöljyllä, samoin taikinapallo. Peitä ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi 1 - 1.5h ajan.
4. Viipaloi vuohenjuusto ja paista uunissa kullanruskeiksi n.10min
5. Paahda samalla saksanpähkinät
6. Tee vihreä pesto
7. Kuutioi loput punajuuret tai hienonna koneella.
8. Leikkaa nektariini ohuiksi viipaleiksi
9. Vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla ilmakuplat pois. Levitä oliiviöljyä leivinpaperille ja muotoile pizza siihen. Venytä mahdollisimman ohut pohja.
10. Esipaista pizzapohjaa 2-3 min. Siirrä pizza leivinpapereineen pizzakiven päälle. Poista paperi 2-3 min päästä.
11. Ota esipaistettu pizza uunista
12. Levitä vihreää pestoa kauttaaltaan ohuelti (2-3rkl) pizzalle. Jätä pizzareunat näkyviin.
13. Täytä pizza (kts.ohje)
14. Murusta ja ripottele juustot päälle
15. Paista pizza kauniiksi ja rapeaksi
16. Ota uunista, pirskota pestoa, oliiviöljyä ja balsamicoa ja hunajaa päälle
17. Muutama pyöräytys mustapippuria myllystä ja ripaus merisuolalastuja
18. Koristele tuoreella timjamilla
19. Tarjolle ison puisen leikkuulaudan päällä

PIZZAN TÄYTEJÄRJESTYSOHJE:
1. vihreää pestoa (2-3rkl, ohut kerros pohjan päälle) jättäen pizzareunaa näkyviin
2. vuohenjuustoa siivuina (etukäteen uunissa ruskistettu) peston päälle
3. punajuuria pieninä kuutioina vuohenjuustojen sekaan
4. tuoreita nektariinin ohuita siivuja
5. baby pinaattia
6. lopuksi juustot- murusta Apetina Crumbly,
7. lisää esipaistettua vuohenjuustoa ja raasta parmesaani

VIHREÄ PESTO:
1. Jauha tehosekoittimessa pinjan siemenet hienoksi
2. Lisää muut aineet (paitsi oliiviöljy) ja jatka jauhamista
3. Valuta oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon

PIZZAN PÄÄLLE, KUN OTETTU UUNISTA:
1. Pirskottele vihreää pestoa & oliiviöljyä & balsamicoa & hunajaa (1 rkl kutakin)
2. Murskaa paahdetut saksanpähkinät
3. Tuoretta timjamia 1 ruukku
4. Mustapippuria myllystä
5. Merisuolahiutaleita 1-2 tl

 

 

 



 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!