Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tulistuneet vegaaniset välipala pizzaset, Hannan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 20:39

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.

Ruispizzapohja

  • 24 g tuorehiivaa
  • 4 dl käden lämpöistä vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 5 dl karkeaa ruisjauhoa
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 – 1 rkl (oman maun mukaan) chilimausteseosta

Punainen pesto

  • 300gtomaattipyreetä
  • 1 ruukku + 1 ruukku koristeluun basilikaa
  • 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien lientä
  • 1 tlk (330/200g) aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • 0,5 dl cashewpähkinöitä
  • 4 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 0,5 tl suolaa

Kasvistäyte

  • 200g kasvispohjainen Muu jauhismuru Taco
  • Tilkka rypsiöljyä jauhismurun paistamiseen
  • 2-3 rkl punaista pestoa (ohje edellä)
  • 1 tl suolaa
  • Puolikas kesäkurpitsa
  • 1 kpl (pieni) punainen paprika
  • 1 kpl (pieni) keltainen paprika
  • 1 prk mustia kivettömiä oliiveja
  • 2 kpl tuoretta chiliä (mieto punainen)
  • 150 g Nurishh kasviperäistä raastetta

Viimeistely

  • 4 kpl tuoretta punaistä chiliä
  • 1 puntti basilikaa (tuore)

Valmistusohje

RUISPIZZAPOHJAT: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Sekoita joukkoon ruisjauhot sekä chilimausteseos, ja alusta taikinaan vehnäjauhot. Lisää öljy ja vielä tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikinaa ainakin 5 minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna kohota ainakin 30 minuuttia.

PUNAINEN PESTO: Paahda pinjansiemeniä sekä cashewpähkinöitä hetki kuivalla pannulla. Varo etteivät pala. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. (Säästä liemi, sillä 1 dl siitä käytetään peston valmistukseen.) Säästä varmuuden vuoksi kuitenkin koko liemi, sillä liemellä voi tarpeen tullen notkistaa valmista pestoa, jos siitä tulee liian tönkköä. Laita kaikki aineet tehokkaaseen tehosekoittimeen ja aja tahnaksi. Tarkista maku.

KASVISTÄYTE: Ruskista jauhismuru pannulla tilkassa öljyä ja mausta suolalla sekä punaisella pestolla. Ota kesäkurpitsasta juustohöylällä ohuita viipaleita, ja leikkaa ne vielä kahtia. Pilko paprikat suikaleiksi. Halkaise oliivit puoliksi. Pilko chili pieniksi rinkuloiksi. 

PIZZOJEN KOKOAMINEN JA PAISTAMINEN: Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen (kiertoilma). Painele hyvin kohonneesta taikinasta 10 saman kokoista pientä pizzaa jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipelille. Paina juomalasilla keskeltä pohjaa alaspäin, jolloin reunat kohoavat ylöspäin. Levitä punaista pestoa pohjien päälle, sen jälkeen jauhismuru. Laita puoliympyrän muotoiset kesäkurpitsan viipaleet pizzojen reunojen myötäisesti. Asettele paprikan suikaleet, oliivit sekä chili haluamallasi tavalla pizzapohjille. Ripottele lopuksi pinnalle vegaanista juustoraastetta.Paista pizzoja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto saa väriä. 

VIIMEISTELY: Nosta pizzat jäähtymään ritilän päälle. Kun pizzat ovat jäähtyneet tarpeeksi laita pizzat tarjoilualustalle ja koristele tuoreella basilikalla sekä tuoreella chilillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Brittihenkinen herkkupaistos, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Rouheiset bagelit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteellä
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti