Koko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteellä
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.
Pohja
- 25 g tuorehiivaa
- 2 dl vettä
- ¾ tl suolaa
- 4 ½ dl durumvehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ ruukkua persiljaa
- ½ ruukkua basilikaa
- 1 dl rypsiöljyä vuokien voiteluun
Persiljapizzamuffinit
- 1 ruukkua persiljaa
- 2/3 dl auringonkukansiemeniä, kuorittuja
- 1 dl parmesaania (kokonaista)
- 5 valkosipulinkynttä
- 5 rkl seesamiöljyä
- tilkka sitruunamehua
Muut täytteet
- 100 g vuohenjuustoa
- 150 g katkarapuja
Kreikkalaiset pizzamuffinit
- 150 g kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja valkosipuliöljyssä
- 100 g mustia kivettömiä oliiveja
- 200 g aitoa fetaa (esim. Dodoni)
- 1 dl Heinz chili saucea
- 12 basilikan lehteä
- 1 valkosipulin kynsi
Lisäksi
- 1,5 dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- sitruunapippuria
- 150 g parmesaania (kokonaista)
- 1 ruukku herneenversoja
Valmistusohje
POHJA: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Alustamisen keskellä, jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen taikinaan silputtu persilja ja toiseen silputtu basilika. Alusta loppuun. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia). Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Voitele alumiiniset (tai muut tukevat) muffinivuoat ja painele pizzapohja niiden reunoille.
MUNA-KERMASEOS: Sekoita kaikki seoksen ainesosat keskenään huolellisesti esimerkiksi käsivispilän avulla.
PERSILJAPIZZAMUFFINIT: Kuori valkosipulit ja huuhtele persilja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes seos on tasaista pestoa. Levitä pesto pizzataikinan päälle vuokiin. Jaa katkaravut tasaisesti ja lisää vielä nokare pestoa. Lusikoi muutama ruokalusikallinen muna-kermaseosta täytteiden päälle. Leikkaa vuohenjuustosta noin sentin paksuinen kiekko ja laita se muffinin päälle. Lisää vielä muutama siivu parmesaania pinnalle.
KREIKKALAISET PIZZAMUFFINIT: Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit, samoin valkosipulin kynsi. Voitele pizzataikina chilikastikkeella. Lisää oliivit, aurinkokuivattu tomaatti ja murskattu feta tasaisesti kaikkiin pizzakuppeihin. Lisää muutama ruokalusikallinen muna-kermaseosta täytteiden päälle. Veistä pinnalle parmesaania. Paista pizzamuffineita 250 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Kun muffinit ovat tulleet uunista ja ovat hieman jäähtyneet, irrota ne varovasti vuoistaan. Koristele herneenversoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti