Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteellä

Julkaistu 25.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 dl vettä
  • ¾ tl suolaa
  • 4 ½ dl durumvehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ ruukkua persiljaa
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 1 dl rypsiöljyä vuokien voiteluun

Persiljapizzamuffinit

  • 1 ruukkua persiljaa
  • 2/3 dl auringonkukansiemeniä, kuorittuja
  • 1 dl parmesaania (kokonaista)
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 5 rkl seesamiöljyä
  • tilkka sitruunamehua

Muut täytteet

  • 100 g vuohenjuustoa
  • 150 g katkarapuja

Kreikkalaiset pizzamuffinit

  • 150 g kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja valkosipuliöljyssä
  • 100 g mustia kivettömiä oliiveja
  • 200 g aitoa fetaa (esim. Dodoni)
  • 1 dl Heinz chili saucea
  • 12 basilikan lehteä
  • 1 valkosipulin kynsi

Lisäksi

  • 1,5 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • sitruunapippuria
  • 150 g parmesaania (kokonaista)
  • 1 ruukku herneenversoja

Valmistusohje

POHJA: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Alustamisen keskellä, jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen taikinaan silputtu persilja ja toiseen silputtu basilika. Alusta loppuun. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia). Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Voitele alumiiniset (tai muut tukevat) muffinivuoat ja painele pizzapohja niiden reunoille.

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.


MUNA-KERMASEOS: Sekoita kaikki seoksen ainesosat keskenään huolellisesti esimerkiksi käsivispilän avulla.

PERSILJAPIZZAMUFFINIT: Kuori valkosipulit ja huuhtele persilja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes seos on tasaista pestoa. Levitä pesto pizzataikinan päälle vuokiin. Jaa katkaravut tasaisesti ja lisää vielä nokare pestoa. Lusikoi muutama ruokalusikallinen muna-kermaseosta täytteiden päälle. Leikkaa vuohenjuustosta noin sentin paksuinen kiekko ja laita se muffinin päälle. Lisää vielä muutama siivu parmesaania pinnalle.

KREIKKALAISET PIZZAMUFFINIT: Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit, samoin valkosipulin kynsi. Voitele pizzataikina chilikastikkeella. Lisää oliivit, aurinkokuivattu tomaatti ja murskattu feta tasaisesti kaikkiin pizzakuppeihin. Lisää muutama ruokalusikallinen muna-kermaseosta täytteiden päälle. Veistä pinnalle parmesaania. Paista pizzamuffineita 250 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Kun muffinit ovat tulleet uunista ja ovat hieman jäähtyneet, irrota ne varovasti vuoistaan. Koristele herneenversoilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Brittihenkinen herkkupaistos, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Tulistuneet vegaaniset välipala pizzaset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti