Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizza

Julkaistu 25.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 500g 00-vehnäjauhoja
  • ¾ tl kuivahiivaa
  • 3 ½ dl kylmää vettä
  • 1 ½ tl hienoa merisuolaa
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 2 palloa mozzarellaa
  • 6-8 kpl herkkusieniä

Pestokastike

  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 60 g parmesaanijuustoraastetta
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua

Tomaattikastike

  • 0,2 dl yhden tähden jaloviinaa
  • 1 tlk San Marzano kuoritut tomaatit
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl Juoksevaa hunajaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 5 oksaa tuoretta oreganoa

Valmistusohje

POHJA: Sekoita jauhat ja n. ¾ osaa vedestä. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Nosta vaivattu taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon. Sulje kelmulla. Kohota taikinaa huoneenlämmössä mielellään useampi tunti.

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.


TOMAATTIKASTIKE: Mittaa tomaattikastikkeen tomaatit, suola ja oliiviöljy kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää puolitettu valkosipuli ja hienonnetut basilikanlehdet sekä kaikki muut aineet. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa.

PESTOKASTIKE: Laita monitoimikoneeseen pinjansiemenet. Pyöräytä hienoksi. Laita loput ainekset öljyä lukuunottamatta. Pyöräytä pari kertaa. Jätä kone pyörimään ja valuta oliiviöljy ohuena nauhana sekaan.

PAISTAMINEN & VIIMEISTELY: Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjaksi. Aloita keskeltä ja etene kohti reunaa. Reunat jätetään paksummiksi. Ota valkosipuli pois tomaattikastikkeesta. Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja nosta pizza 250-asteiseen uuniin noin kolmeksi minuutiksi. Lisää tomaattikastikkeen päälle neljäsosa mozzarellajuustosta. Paista pizzaa vielä kunnes mozzarella on sulanut ja pohjan reunat ovat ruskettuneet. Lopullinen paistoaika riippuu uunista, mutta ollen yleensä noin 15 minuuttia. Koristele valmis pizza pestokastikkeella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Täydellinen MargaritaKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteelläKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti