Koko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizza

Koko Suomi leipoo: RÄJÄHTÄVIEN REISIEN YHDEN TÄHDEN PUNK-PIZZA

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.

Pohja

  • 500g 00-vehnäjauhoja
  • ¾ tl kuivahiivaa
  • 3 ½ dl kylmää vettä
  • 1 ½ tl hienoa merisuolaa
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 2 palloa mozzarellaa
  • 6-8 kpl herkkusieniä

Pestokastike

  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 60 g parmesaanijuustoraastetta
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua

Tomaattikastike

  • 0,2 dl yhden tähden jaloviinaa
  • 1 tlk San Marzano kuoritut tomaatit
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl Juoksevaa hunajaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 5 oksaa tuoretta oreganoa

Valmistusohje

POHJA: Sekoita jauhat ja n. ¾ osaa vedestä. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Nosta vaivattu taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon. Sulje kelmulla. Kohota taikinaa huoneenlämmössä mielellään useampi tunti.

TOMAATTIKASTIKE: Mittaa tomaattikastikkeen tomaatit, suola ja oliiviöljy kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää puolitettu valkosipuli ja hienonnetut basilikanlehdet sekä kaikki muut aineet. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa.

PESTOKASTIKE: Laita monitoimikoneeseen pinjansiemenet. Pyöräytä hienoksi. Laita loput ainekset öljyä lukuunottamatta. Pyöräytä pari kertaa. Jätä kone pyörimään ja valuta oliiviöljy ohuena nauhana sekaan.

PAISTAMINEN & VIIMEISTELY: Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjaksi. Aloita keskeltä ja etene kohti reunaa. Reunat jätetään paksummiksi. Ota valkosipuli pois tomaattikastikkeesta. Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja nosta pizza 250-asteiseen uuniin noin kolmeksi minuutiksi. Lisää tomaattikastikkeen päälle neljäsosa mozzarellajuustosta. Paista pizzaa vielä kunnes mozzarella on sulanut ja pohjan reunat ovat ruskettuneet. Lopullinen paistoaika riippuu uunista, mutta ollen yleensä noin 15 minuuttia. Koristele valmis pizza pestokastikkeella.

 


  



Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!