Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaattikakku: Kristan Viva la Mexico

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 18.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Kristan luomus!

Ainekset

  • Tarvikkeet: vihannesleikkuri, 20-22 cm irtopohjavuoka, leikkuu lauta, veitsiä, 2 paistinpannua, paistinlasta, kaulin, sauvasekoitin, pieni raastin, pullasuti, kaksi lautasta, tarjoilua varten lautanen.

TORTILLAPOHJA

  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 2,25 dl durumvehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 4,5 rkl öljyä
  • 1,6 dl vettä

PICO DE GALLO -TÄYTE

  • 6 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 mieto punainen chili
  • 3 lime
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pippuria, sormisuolaa ja tuoretta korianteria oman maun mukaan
  • ½-1 jääsalaattiruukku
  • 75g creme fraiche

KANATÄYTE

  • 100g maissia
  • 1 prk mustia papuja
  • 300g kanaa
  • 1 tacomaustepussi
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 75g creme fraiche
  • vettä
  • voita paistamiseen

GUACAMOLE

  • 4-6 avocadoa riippuen koosta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150g creme fraiche
  • 3 limettä
  • ½-1 mieto punainen chili
  • sormisuolaa ja pippuria maun mukaan

KORISTEET

  • 3 kourallista nachoja
  • ½ punainen chili
  • 4 rkl maissia
  • 4 rkl mustia papuja
  • ½ nippua koristerin oksia

Valmistusohje

1. Aloita valmistelemalla tortilla taikina. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja öljy. Tee taikinasta tasainen ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Jätä taikina lepäämään noin 15 min ajaksi liinalla peitettynä. Jaa tortillataikina 6-9 osaan. Kauli taikinasta ohuita levyjä ja paista molemmilta puolilta niin että pintaan jää ruskistuneita pilkkuja. Sivele valmis tortilla molemmin puolin vedellä. Pinoa valmiit tortillat kahden lautasen väliin odottamaan kakun kasaamista.

2. Ruskista kana. Lisää kanan joukkoon puolikas tacomaustepussi sekä tarvittava määrä vettä. Anna porista liedellä muutama minuutti niin että kastike muuttuu hieman paksummaksi. Suikaloi paprika ja sipuli. Paista pannulla pehmeiksi. Lisää puolikas tacomaustepussi sekä vettä. Anna porista liedellä muutaman minuutin ajan.  Yhdistä seokset ja anna jäähtyä. Valuta ja huuhtele pavut. Sekoita pavut, maissi, jäähtynyt kana-kasvis seos sekä creme fraiche. Laita jääkaappiin odottamaan.

3. Pilko pico de gallon vihannekset (voit käyttää apuna vihannesleikkuria) ja revi salaatti. Lisää kasviksien joukkoon limemehu, valkosipuli, chili, pippuri ja suola. Sekoita kaikki yhteen ja lisää creme fraiche.

4. Guacamolea varten laita kulhoon avocadot, valkosipuli, chili, mausteet, creme fraiche ja lime. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita tai limettä.

6. Aloita kakun kasaaminen asettamalla irtopohja vuoan reunat haluamallesi tarjoiluastialle. Aseta pohjalle tortillalettuja niin että levität väliin creme fraichea. Levitä kanatäyte pohjan päälle. Lisää toinen kerros tortillalettuja. Levitä pico de gallo pohjan päälle. Lisää päälle vielä yksi kerros tortilla lettuja.

7. Murusta nachoja koristelua varten. Kuorruta kakku guacamolella. Koristele kakku nacho muruilla, korianterilla, maissilla, chilillä, limelohkoilla ja pavuilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Brittihenkinen herkkupaistos, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Pitsinen Homity pie, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Intialaiset kasvissamosatKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipoo -reseptitVoileipäkakkuLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti