Salaattikakku: Kristan Viva la Mexico

Eps.4.Salaattikakku.KRISTA
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Kristan luomus!

Ainekset

  • Tarvikkeet: vihannesleikkuri, 20-22 cm irtopohjavuoka, leikkuu lauta, veitsiä, 2 paistinpannua, paistinlasta, kaulin, sauvasekoitin, pieni raastin, pullasuti, kaksi lautasta, tarjoilua varten lautanen.

TORTILLAPOHJA

  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 2,25 dl durumvehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 4,5 rkl öljyä
  • 1,6 dl vettä

PICO DE GALLO -TÄYTE

  • 6 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 mieto punainen chili
  • 3 lime
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pippuria, sormisuolaa ja tuoretta korianteria oman maun mukaan
  • ½-1 jääsalaattiruukku
  • 75g creme fraiche

KANATÄYTE

  • 100g maissia
  • 1 prk mustia papuja
  • 300g kanaa
  • 1 tacomaustepussi
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 75g creme fraiche
  • vettä
  • voita paistamiseen

GUACAMOLE

  • 4-6 avocadoa riippuen koosta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150g creme fraiche
  • 3 limettä
  • ½-1 mieto punainen chili
  • sormisuolaa ja pippuria maun mukaan

KORISTEET

  • 3 kourallista nachoja
  • ½ punainen chili
  • 4 rkl maissia
  • 4 rkl mustia papuja
  • ½ nippua koristerin oksia

Valmistusohje

1. Aloita valmistelemalla tortilla taikina. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja öljy. Tee taikinasta tasainen ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Jätä taikina lepäämään noin 15 min ajaksi liinalla peitettynä. Jaa tortillataikina 6-9 osaan. Kauli taikinasta ohuita levyjä ja paista molemmilta puolilta niin että pintaan jää ruskistuneita pilkkuja. Sivele valmis tortilla molemmin puolin vedellä. Pinoa valmiit tortillat kahden lautasen väliin odottamaan kakun kasaamista.

 

2. Ruskista kana. Lisää kanan joukkoon puolikas tacomaustepussi sekä tarvittava määrä vettä. Anna porista liedellä muutama minuutti niin että kastike muuttuu hieman paksummaksi. Suikaloi paprika ja sipuli. Paista pannulla pehmeiksi. Lisää puolikas tacomaustepussi sekä vettä. Anna porista liedellä muutaman minuutin ajan.  Yhdistä seokset ja anna jäähtyä. Valuta ja huuhtele pavut. Sekoita pavut, maissi, jäähtynyt kana-kasvis seos sekä creme fraiche. Laita jääkaappiin odottamaan.

 

3. Pilko pico de gallon vihannekset (voit käyttää apuna vihannesleikkuria) ja revi salaatti. Lisää kasviksien joukkoon limemehu, valkosipuli, chili, pippuri ja suola. Sekoita kaikki yhteen ja lisää creme fraiche.

 

4. Guacamolea varten laita kulhoon avocadot, valkosipuli, chili, mausteet, creme fraiche ja lime. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita tai limettä.

 

6. Aloita kakun kasaaminen asettamalla irtopohja vuoan reunat haluamallesi tarjoiluastialle. Aseta pohjalle tortillalettuja niin että levität väliin creme fraichea. Levitä kanatäyte pohjan päälle. Lisää toinen kerros tortillalettuja. Levitä pico de gallo pohjan päälle. Lisää päälle vielä yksi kerros tortilla lettuja.

 

7. Murusta nachoja koristelua varten. Kuorruta kakku guacamolella. Koristele kakku nacho muruilla, korianterilla, maissilla, chilillä, limelohkoilla ja pavuilla.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!