Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mansikkalaatikko-kakku, Johannan resepti

Julkaistu 28.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kahdeksannessa jaksossa taidonnäytteessä leipurit ällistyttävät tuomarit vapputeemaisilla illuusiokakuillaan.

Tumma levykakkupohja

  • 7 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 125 g hasselpähkinärouhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 2 ½ dl kuumaa vettä
  • 1 ½ tl pikakahvijauhetta
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 4 kpl kananmunia

Kakun kostuttamiseen

  • 2 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Nopea mango-passionhillo

  • 3 dl mangososetta (sokeriton)
  • 1 dl (tarvitset noin 8-12 kpl tuoreita passion hedelmiä) passionpyrettä
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl vaniljauutetta

Suklaamoussse

  • 400 g tuorejuustoa
  • 1 dl erikoishienoa sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g tummaa suklaata

Kaakaokreemi

  • 150 g voita (huoneenlämpöinen)
  • 4-5 dl tomusokeria
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 rkl kuohukermaa

Sokerimassa koristeet

  • Valmista “laatikon reunat”
  • 500g valkoista sokerimassaa
  • 25g tummaa kaakaojauhetta
  • 25g tomusokeria
  • 2-3 rkl kirkasta alkoholia
  • ruskeaa ja mustaa pastaväriä
  • elintarvikeliimaa
  • 3 kpl leivinpaperia

Kakun kokoaminen

  • 1 kg mansikoita
  • 250g vadelmia

Valmistusohje

TUMMA LEVYKAKKUPOHJA: Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita kuuma vesi ja pikakahvijauhe. Lisää kuiviin aineisiin maito, kuuma kahvi ja rypsiöljy. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti vatkaamalla. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kumoa toisen leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta. 

NOPEA MANGO-PASSIONHILLO: Tee ensin passionpyre. Halkaise tuoreet passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha kulhoon.
Siivilöi hedelmäliha ja ota siitä 1 dl. Mittaa sitten kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 min.

SUKLAAMOUSSE: Paloittele 300g suklaata kulhoon. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma yleiskoneella ja toisessa kulhossa käsivatkaimella tuorejuusto ja sokeri. Lisää tuorejuustoseokseen sula suklaa samalla vatkaten. Vatkaa lopuksi kerma joukkoon. Rouhi veitsellä loput 100 g suklaata ja kaada moussen sekaan. 

KAAKAOKREEMI: Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi yleiskoneessa. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes saat kuohkeaa kreemiä. Lisää sitten kaakaojauhe ja lopuksi kylmä kerma ja jatka vielä vatkaamista.

SOKERIMASSA KORISTEET: Värjää 400g sokerimassaa tumman ruskeaksi, käytä kertakäyttöisiä kumihanskoja suojaamaan kädet. Kauli värjätty sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä tai kahden leivinpaperin välissä noin 3-5mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä paloja kakun reunoille sopiviksi. Koristele palat ja tee niistä “puisen näköisiä” tekemällä viivoja ja painaumia. Voit värjätä/maalata näitä vielä kaakaojauheesta ja alkoholista tehdyllä “maalilla” sekä pastaväreillä, jotta saat niistä aidomman näköisiksi. Anna palojen kuivua hetken.
Pyörittele myös valkoisesta sokerimassasta pieniä palleroita noin 20 kpl. Litistä hieman paloja ja anna kuivua hetken. Paina veitsellä “ristipään” jäljet ja värjää tomuvärillä
kultaisiksi.

KAKUN KOKOAMINEN: Vuoraa sama vuoka, missä paistoit pohjan kelmulla. Nosta ensimmäinen leikattu kakkupohja ja kostuta pohja. Laita päälle kerros hilloa ja sitten puolet suklaamoussesta. Nosta seuraava pohja ja toista sama. Asettele viimeinen pohja päälle ja kostuta vielä sitä hieman. Nosta jääkaappiin/pakkaseen noin 20 minuutiksi.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja levitä kaakaokreemiä palettiveistä apuna käyttäen kakun päälle.  Asettele sitten valmiit ja hieman kuivahtaneet “laatikon reunapalat” kakun sivuille, näin muodostuu mansikkalaatikolle reunat. Paina valkoisia sokerimassapalleroita laatikon sivuille nauloiksi (käytä elintarvikelimaa apuna) ja värjää ne hopealla tomuvärillä. Asettele kakun päälle mansikoita ja koristele sokerimassakukilla. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Yksisarviskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Pala kakkua, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti