Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: "Yalla Habibi" -leivos Libanonin makuja

Julkaistu 02.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Pohja

  • 20 viipaletta Fazer Real -leipää

Täyte, halloumijuusto-mousse

  • 400 g halloumia
  • 200 g maustamaton tuorejuusto
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl puristettua sitruunan mehua (1-2 sitruunaa)
  • 2-3 rkl red szechuan-maustetta jauheena

Täyte

  • tabouleh-salaatti
  • couscous
  • 1 dl bulguria
  • 1dl vettä (kiehuvaa)
  • 1-1,5 dl puristettua sitruunan mehu (2-3 luomu sitruunaa)
  • 1/2tl merisuola hiutaleita

Salaatti-aineet

  • 2-3 dl silputtua tuoretta persiljaa (2 ruukkua)
  • 1-2 dl silputtua tuoretta vahvaa minttua (1 ruukku)
  • 8-10 punaista kirsikka tomaattia kuutioina
  • 1/2 sipuli kuutioina
  • 1/2 vihreä tuore kurkku kuutioina
  • 3-4 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2tl suolaa

Kuorrutepursotus punajuuri-hummus

  • 1 tölkki käyttövalmiita kikherneitä
  • 1-2 rkl tahini-tahnaa (seesaminsiementahnaa)
  • 50g etikkapunajuuria
  • 1-2 rkl sitruunamehua (1 sitruuna)
  • 1-2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • ripaus jauhettua korianteria (1/2 tl)
  • ripaus jauhettua juustokuminaa (1/2 tl)
  • 2 tl merisuola hiutaleita
  • mustapippuria myllystä

Kostutus

  • sitruunavesi seos
  • 1/2 dl sitruuna mehua (1-2 tuoretta sitruunaa)
  • 1 dl vettä

Koristelu

  • punajuuri-hummus -pursotukset
  • tuoreetta vahvaa minttua (1 ruukku)
  • 10 kpl sarviorvokkia

Valmistusohje

1. Viipaloi halloumijuustot ja laita uunipellille 200C paahtumaan, kunnes saavat väriä. Jäähdytä.
2. Leikkaa stanssilla yhteensä 20 pyöreää "siivua" kunkin leipäviipaleen keskeltä.
3. Valmista halloumimousse. Viipaloi halloumi pieniksi paloiksi. Surauta sitten kaikki aineet tehosekoittimessa sileäksi.
4. Valmista tabouleh-salaatti.
5. Tee ensin couscous. 1dl kiehuvaa vettä, 1dl bulguria. Kun se on vetäytynyt/valmista sekoita joukkoon 1dl sitruunamehua.
6. Pilko muut ainekset veitsellä pieniksi - "silppua" yrtit, ja sipuli, kuutioi tomaatit, kurkku. Sekoita nämä couscous :in joukkoon. Lisää 2-3 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
7. Valmista punajuurihummus. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa sileiksi.
8. Aloita voileipäkakku leivosten teko.
9. Aseta pyöreä leipäviipale alustalle. Kostuta sitruunavedellä. Pursota halloumi-moussea päälle. Lusikoi taboulehia päälle. Laita toinen pyöreä viipale päälle. Kostuta sitruunavedellä.
10. Tee punajuurihummus pursotus päälle.
​​​​​​​11. Koristele syötävillä kukilla ja mintun lehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Saimaan seudun suolainen leipätaideteos, Shawan reseptiKoko Suomi leipoo: ”Lohi kätkee salaisuuden” Sirkkaleipään tehty kylmäsavulohitäytteinen leivos. Erikoismauste musta lime.Koko Suomi leipoo: Vegen VäripalettiSalaattikakku: Kristan Viva la MexicoSalaattikakku: Iisan Paahdettu kukkakaalikakkuKevään herkullisimmat gluteenittomat tarjottavat – nämä sopivat myös kasvisruokavalioon
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti