Koko Suomi leipoo: Veeran siemennäkkäri vihreillä lisukkeilla
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannessa jaksossa Veera leipoi Jyväjemmarin siemennäkkäriä vihreillä lisukkeilla.
Näkkäri
- 2dl maissijauhoja
- 1dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl seesaminsiemeniä
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä
- 2dl kiehuvaa vettä
- ½ oliiviöljyä
- laadukasta sormisuolaa
Hernetahna
- 100g herneitä (tuoreita tai pakaste)
- kourallinen tuoretta minttua
- loraus oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½ limen mehu
Avokado-fenkolilisuke
- 1 avokado
- ½ pieni fenkoli
- sitruunan mehua noin 1rkl
- 1rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita maissijauho ja siemenet. Lisää kiehuva vesi ja öljy ja sekoita. Tee pellille leivinpaperin päälle pieniä pyöreitä näkkäreitä, auta taputtelemaan ohueksi toisen leivinpaperin avulla. Ripottele päälle sormisuolaa ja paista 150° 45 minuuttia.
2. Hernetahnaa varten: Laita herneet, osa mintusta ja loraus öljyä kulhoon ja soseuta. Lisää tarvittaessa öljyä ja minttua maun mukaan ja mausta lopuksi limellä ja ripauksella suolaa ja pippuria.
3. Avokado-fenkolilisuketta varten: Suikaloi fenkoli ohueksi. Kuutioi avokado. Sekoita aineet keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan