Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.
Täyte
- 3 kananmunan valkuaista
- 3 uutta perunaa
- 2 tl suolaa
- 2 l vettä
- 10 viipaletta Maalahden limppua
- 3 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 3 prk inkivääri-limesilliä
- 1 punasipuli
- 1 nippu ruohosipulia (n. 2 dl)
- 2 makeaa omenaa
- 2 tl Szechuanin pippuria
Koristeluun
- 10 salaatinlehteä (keräsalaatti)
- 3 kananmunan keltuaista
- 300 g ranskankermaa
- 5 oksaa tilliä
- 1 iso punajuuri
Valmistusohje
Raaputa perunat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kananmunat kypsiksi. Paloittele leipä pikkusormen pään kokoisiksi kuutioiksi. Paista leipäkuutioita öljyssä kunnes ne saavat väriä. Mausta ripauksella suolaa.
Paloittele silli ja omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Kuutioi keitetyt perunat pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kananmunan valkuaiset. Säästä keltuaiset. Sekoita kaikki kuutioidut ja silputut ainekset. Mausta hienonnetulla pippurilla.
Vatkaa ranskankerma vaahdoksi. Jaa isot salaatinlehdet tarjoiluastialle. Lusikoi voileipäkakkua muottiin, paina ”männällä” tasaiseksi ja tiiviiksi, nosta sitten muotti pois. Tee näin kaikki leivokset. Pursota koristeeksi ranskankermaa. Lisää pinnalle vielä hienonnettua keltuaisesta ja pippurirouhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.