Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sillileivos

Julkaistu 02.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Täyte

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 3 uutta perunaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 l vettä
  • 10 viipaletta Maalahden limppua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 3 prk inkivääri-limesilliä
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu ruohosipulia (n. 2 dl)
  • 2 makeaa omenaa
  • 2 tl Szechuanin pippuria

Koristeluun

  • 10 salaatinlehteä (keräsalaatti)
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 300 g ranskankermaa
  • 5 oksaa tilliä
  • 1 iso punajuuri

Valmistusohje

Raaputa perunat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kananmunat kypsiksi. Paloittele leipä pikkusormen pään kokoisiksi kuutioiksi. Paista leipäkuutioita öljyssä kunnes ne saavat väriä. Mausta ripauksella suolaa.

Paloittele silli ja omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Kuutioi keitetyt perunat pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kananmunan valkuaiset. Säästä keltuaiset. Sekoita kaikki kuutioidut ja silputut ainekset. Mausta hienonnetulla pippurilla.

Vatkaa ranskankerma vaahdoksi. Jaa isot salaatinlehdet tarjoiluastialle. Lusikoi voileipäkakkua muottiin, paina ”männällä” tasaiseksi ja tiiviiksi, nosta sitten muotti pois. Tee näin kaikki leivokset. Pursota koristeeksi ranskankermaa. Lisää pinnalle vielä hienonnettua keltuaisesta ja pippurirouhetta.


Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Punajuurta ja sieniä, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Sieniquiche, Sininen joukkueKoko Suomi leipoo: Katrinan Laskiaistorvi Koko Suomi leipoo: Inkan Voi kana! -piirasetKoko Suomi leipoo: Kuninkaiden herkkuTuulihatut
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti