Koko Suomi leipoo: Petrin nokkosnäkkäri

KSL: Siemennäkkäri Petri
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Petri leipoi nokkosnäkkäreitä levitteellä.

Nokkosnäkkäri

  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 dl kikhernejauhoja
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukan siemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 2 rkl chian siemeniä
  • ½-1 dl kuivattua nokkosta
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 1½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa

Levite

  • 150 g voita
  • suolaa
  • muutama kourallinen nokkosenlehtiä
  • öljyä

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy, vesi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja anna turvota 10 minuuttia.

2. Levitä taikina tasaiseksi levyksi öljytylle leivinpaperille. Jos haluat, voit painaa veitsellä valmiiksi leikkausjäljet taikinaan ennen paistamista.

3. Paista +150 asteessa 40 – 50 minuuttia, avaa uuninluukku ja jätä jälkilämpöön 15 minuutiksi.

4. Levitettä varten mittaa kattilaan puolet voista (75 g) ja kuumenna sitä kunnes sen väri muuttuu tummemmaksi. Varo kuitenkin polttamasta sitä! Kaada voi varovasti toiseen astiaan niin että kuumennuksen aikana mahdollisesti syntyneet kokkareet jäävät kattilaan. Anna voin jäähtyä.

5. Sekoita toiset puolet voista jäähtyneeseen paahdettuun voihin. Mausta tarvittaessa suolalla.

6. Kuumenna pannulla öljyä ja paista siinä tuoreet nokkosenlehdet rapeiksi. Sekoita makusi mukaan sopiva määrä paistettuja nokkosenlehtiä paahdetun voin joukkoon. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja