Koko Suomi leipoo: Petrin nokkosnäkkäri
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Petri leipoi nokkosnäkkäreitä levitteellä.
Nokkosnäkkäri
- 1 dl maissijauhoja
- 1 dl kikhernejauhoja
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl auringonkukan siemeniä
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl pellavansiemeniä
- 2 rkl chian siemeniä
- ½-1 dl kuivattua nokkosta
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1½ dl kiehuvaa vettä
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
Levite
- 150 g voita
- suolaa
- muutama kourallinen nokkosenlehtiä
- öljyä
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy, vesi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja anna turvota 10 minuuttia.
2. Levitä taikina tasaiseksi levyksi öljytylle leivinpaperille. Jos haluat, voit painaa veitsellä valmiiksi leikkausjäljet taikinaan ennen paistamista.
3. Paista +150 asteessa 40 – 50 minuuttia, avaa uuninluukku ja jätä jälkilämpöön 15 minuutiksi.
4. Levitettä varten mittaa kattilaan puolet voista (75 g) ja kuumenna sitä kunnes sen väri muuttuu tummemmaksi. Varo kuitenkin polttamasta sitä! Kaada voi varovasti toiseen astiaan niin että kuumennuksen aikana mahdollisesti syntyneet kokkareet jäävät kattilaan. Anna voin jäähtyä.
5. Sekoita toiset puolet voista jäähtyneeseen paahdettuun voihin. Mausta tarvittaessa suolalla.
6. Kuumenna pannulla öljyä ja paista siinä tuoreet nokkosenlehdet rapeiksi. Sekoita makusi mukaan sopiva määrä paistettuja nokkosenlehtiä paahdetun voin joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje