Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Petrin nokkosnäkkäri

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 26.11.2018 20:57

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Petri leipoi nokkosnäkkäreitä levitteellä.

Nokkosnäkkäri

  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 dl kikhernejauhoja
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukan siemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 2 rkl chian siemeniä
  • ½-1 dl kuivattua nokkosta
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 1½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa

Levite

  • 150 g voita
  • suolaa
  • muutama kourallinen nokkosenlehtiä
  • öljyä

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy, vesi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja anna turvota 10 minuuttia.

2. Levitä taikina tasaiseksi levyksi öljytylle leivinpaperille. Jos haluat, voit painaa veitsellä valmiiksi leikkausjäljet taikinaan ennen paistamista.

3. Paista +150 asteessa 40 – 50 minuuttia, avaa uuninluukku ja jätä jälkilämpöön 15 minuutiksi.

4. Levitettä varten mittaa kattilaan puolet voista (75 g) ja kuumenna sitä kunnes sen väri muuttuu tummemmaksi. Varo kuitenkin polttamasta sitä! Kaada voi varovasti toiseen astiaan niin että kuumennuksen aikana mahdollisesti syntyneet kokkareet jäävät kattilaan. Anna voin jäähtyä.


5. Sekoita toiset puolet voista jäähtyneeseen paahdettuun voihin. Mausta tarvittaessa suolalla.

6. Kuumenna pannulla öljyä ja paista siinä tuoreet nokkosenlehdet rapeiksi. Sekoita makusi mukaan sopiva määrä paistettuja nokkosenlehtiä paahdetun voin joukkoon. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lauran Punajuuri-vuohenjuustobagelitKoko Suomi leipoo: Tommin churrot ja miedosti tulinen kastikeKoko Suomi leipoo: Petrin pulleat churrotKoko Suomi leipoo: Sannan siemennäkkäri ja yrttinen leviteKoko Suomi leipoo: Saaran valkosipulinensiemennäkkäriVilliyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti