Koko Suomi leipoo: Sannan siemennäkkäri ja yrttinen levite

KSL: Siemennäkkäri Sanna
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Sanna leipoi siemennäkkäriä ja yrttistä levitettä.

Näkkäri

  • 2 dl Kaurahitale, jossa jotain lesettä/siementä mukana ( kuntok-kaura)
  • 1 dl Kurpitsansiemeniä
  • 1 dl vaaleita seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 3,5 dl vettä
  • 1-1,5 tl suolaa

Yrttinen levite

  • 1 prk valutettua kermaviiliä
  • 1 dl pehmeää voita
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohueksi levyksi. Tee taikinapöyrällä haluamasi kokoiset näkkäri ruudut.

2. Paista näkäriä ensin 45 min 155 asteessa (ilman kiertoilmaa 175). Tuuleta uunia 15 min välein, jotta kosteus poistuu uunista ja saat rapean lopputuloksen. Jatka vielä paistoa 57 asteessa, noin 30-40 min. ( ilman kiertoilmaa 100.)

3. Tee yrttilevite paiston aikana maustumaan jääkaappiin: Sekoita valunut kermaviili ja huoneenlämpöinen voi, lisää joukkoon hienonnettu ruohosipulisilppu ja suola. Sekoita vielä hyvin ja anna maustua jääkaapissa näkkärin paiston ajan.

4. Anna Jäähtyä hetki ja napsauttele ruudut irti toisistaan.

5. Tarjoile hyvin jäähtynyt näkkäri ihanan yrttilevitteen kera

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.