Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sannan siemennäkkäri ja yrttinen levite

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 26.11.2018 21:01

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Sanna leipoi siemennäkkäriä ja yrttistä levitettä.

Näkkäri

  • 2 dl Kaurahitale, jossa jotain lesettä/siementä mukana ( kuntok-kaura)
  • 1 dl Kurpitsansiemeniä
  • 1 dl vaaleita seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 3,5 dl vettä
  • 1-1,5 tl suolaa

Yrttinen levite

  • 1 prk valutettua kermaviiliä
  • 1 dl pehmeää voita
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohueksi levyksi. Tee taikinapöyrällä haluamasi kokoiset näkkäri ruudut.

2. Paista näkäriä ensin 45 min 155 asteessa (ilman kiertoilmaa 175). Tuuleta uunia 15 min välein, jotta kosteus poistuu uunista ja saat rapean lopputuloksen. Jatka vielä paistoa 57 asteessa, noin 30-40 min. ( ilman kiertoilmaa 100.)

3. Tee yrttilevite paiston aikana maustumaan jääkaappiin: Sekoita valunut kermaviili ja huoneenlämpöinen voi, lisää joukkoon hienonnettu ruohosipulisilppu ja suola. Sekoita vielä hyvin ja anna maustua jääkaapissa näkkärin paiston ajan.

4. Anna Jäähtyä hetki ja napsauttele ruudut irti toisistaan.

5. Tarjoile hyvin jäähtynyt näkkäri ihanan yrttilevitteen kera

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: KuusipullaKoko Suomi leipoo: Riitan sienipiirakatKoko Suomi leipoo: Tommin Auringonkukan näkkäriKoko Suomi leipoo: Saaran valkosipulinensiemennäkkäriKoko Suomi leipoo: Petrin nokkosnäkkäriKoko Suomi leipoo: Annan siemennäkkäri yrttilevitteellä
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti