Koko Suomi leipoo: Annan siemennäkkäri yrttilevitteellä
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson taitotehtävässä, Anna leipoi siemennäkkäreitä yrttilevitteellä. Reseptistä tulee näkkäreitä 20 hengelle.
Näkkäri (20 hengelle)
- 1 3/4dl auringonkukansiemeniä
- 1dl seesaminsiemeniä
- ½dl pellavansiemeniä
- 1dl kaurahiutaleita
- 2rkl perunajauhoja
- 3/4tl merisuolaa
- 3 kananmunaa
Levite
- 100g maustamatonta tuorejuustoa
- 50g pehmeää voita
- 1 valkosipulin kynsi
- Basilikaa (0,5dl)
- Ruohosipulia (0,5dl)
Valmistusohje
Sekoita näkkäriainekset keskenään ja levitä seos pellille ohueksi levyksi. Paista 175 asteessa 25min. Ripottele vähän merisuolaa pehmeän näkkärin päälle hetki ennen uunista ottoa. Leikkaa muotilla juuri uunista tulleesta näkkäristä haluamasi muotoisia paloja tai murra näkkäri sopiviksi paloiksi.
Sekoita pehmeä rasva tuorejuustoon. Murskaa sekaan valkosipuli ja lisää yrtit. Soseuta sauvasekoittimella. Pursota levitteestä alustalle kaunis keko. Koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto