Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Saaran valkosipulinensiemennäkkäri

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 26.11.2018 21:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Saara leipoi valkosipulista siemennäkkäriä sekä valkosipuli-yrttituorejuustolevitteen.

Näkkäri

  • 3 ½ dl maissijauhoja
  • 3 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 ½ dl seesamin siemeniä
  • 2 ½ dl pellavansiemeniä
  • 2 ½ dl kurpitsansiemeniä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 3 tl kuivattua basilikaa
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta timjamia

Valkosipuli-yrttituorejuustolevite

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175°C/ kiertoilmauuni 160°C. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää vesi ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi. Murskaa valkosipulit ja hienonna ne, sekä yrtit silpuksi. Sekoita massan joukkoon.

3. Levitä taikina kahdelle uunipellille. Tarvittaessa käytä apuna kaulinta saadaksesi tasainen pinta.

4. Paista uunissa 10 min, jonka jälkeen leikkaa palat. Paista vielä n.40 min, pidä silmällä ettei pääse palamaan.

5. Anna jäähtyä ja leikkaa palat vielä uudelleen.

HUOM: Muista pitää ohuena, jotta saat mukavan rapsakoita näkkäreitä!

1. Levitettä varten: Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuullota öljyssä muutaman minuutin ajan.

2. Silppua yrtit ja sekoita ne tuorejuuston sekaan. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

3. Sekoita viimeiseksi jäähtyneet valkosipulit joukkoon.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Saimaan seudun suolainen leipätaideteos, Shawan reseptiMasterChef VIP: Mozzarella-cheddarpizza, paahdettuja auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaattia ja basilikaa – Miska Haakanan reseptiKoko Suomi leipoo: Räjähtävien reisien yhden tähden punk-pizzaKoko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteelläKoko Suomi leipoo: Sannan siemennäkkäri ja yrttinen leviteKoko Suomi leipoo: Petrin nokkosnäkkäri
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti