SITRUUNAINEN MANSIKKA-SELJANKUKKAKAKKU: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Paahda pistaasipähkinät uunissa 5 – 10 minuuttia. Blendaa pistaasit pieneksi muruksi. Laske uunin lämpötila 175 aseeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita jauhoihin unikonsiemenet, nostatusaineet, kardemumma ja manteli. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sitten lisää joukkoon vuoroin kuivat aineet ja kerma. Lopuksi sekoita joukkoon sitruunan kuori ja mehu. Vuoraa korkea pelti leivinpaperilla ja paista uunin keskitasolla/alatasolla 18 - 30min.
KOSTUTUS: Kiehuta kaikki ainekset.
SELJANKUKKATÄYTE: Vatkaa kerma, kerman stabilointiaie ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi. Vatkaa muut aineet toisessa kulhossa sekaisin ja kääntele vatkattu kerma joukkoon. Kaada joukkoon seljankukkatiiviste, sekä sitruunamehu ja kuori. Vatkaa huolellisesti.
MANSIKKAMELBA: Kaada kohmeisten mansikoiden päälle tomusokeri ja sitruunamehu, soseuta ja vie kylmään. Leikkaa mansikat pyöreiksi siivuiksi
VOIKREEMI: Vatkaa voi valkoiseksi, lisää joukkoon tomusokerit 250 g kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää kerma pikkuhiljaa ja lisää lopuksi vaniljapasta. Valkaise kreemi violetilla värillä.
KORISTEET: KAKUN KOKOAMINEN: Kokoa kakku reunakalvoa apuna käyttäen. Kostuta kakku seljankukkamehulla. Pursota kreemistä renkaat kakun ulkoreunalle. Täytä kakku ensin seljankukkatäytteellä, vie täytettä reunoja kohti, niin että voit kaataa mansikkamelban moussen päälle. Peitä kerros kakkupohjalla, kostuta ja tee voikreemistä rengas kakun ulkoreunaan. Levitä ohut kerros seljankukkamoussea ja sen päälle paahdettu pistaasipähkinä.
Pähkinöiden päälle lisää paksumpi kerros moussea ja asettele tämän päälle pyöreäksi leikatut mansikat, lisää kansi, peitä kelmulla ja vie kylmään.
KAKUN KORISTELU: Koristele kakku kesäisesti sokerimassakukilla, kreemipursotuksin, tuoreilla mansikoilla sekä valmista sokerimassasta koivu kakun kylkeen. Valmista vohvelipaperista puun lehdistö.
PUUN LEHDISTÖ: Hienonna arkki kerrallaan blenderissä vohvelipaperia. Sekoita veteen 100ml per arkki. Värjää vihreän eri sävyillä. Paista pinnoitetulla pannulla.
COOKIECAKES: Vatkaa sokerit ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa. Lisää jauhojen joukkoon ruokasooda ja suola, sekoita voi-sokeriseokseen. Vie hetkeksi kylmään ja valmista cupcakestaikina.