Koko Suomi leipoo: Tyrnijuustokakkuset, Merjan resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps3_beautyshots_taidonna25C225A8yte_memmu_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Pohja

  • 100 g pehmeää voita
  • 0,7 dl sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • ¾ tl vaniljauutetta

Tyrni-porkkanahillo

  • 100 g porkkanaa
  • 40 g tyrnejä (pakaste)
  • 0,8 dl hillosokeria

Täyte

  • 170 g maitorahkaa
  • 140 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kpl kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl vaniljatahnaa
  • 0,2 dl perunajauhoja
  • 40 g valkosuklaata

Tyrnikiille

  • 100 g Tyrniä (pakaste)
  • 4 rkl tomusokeria
  • ¾ tl agar agaria
  • ½ dl vettä

Pitsikoriste

  • 1 dl vettä
  • ½ tl sitruunamehua
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl erikoisvehnäjauhoja

Koristeet

  • Punaherukan terttuja
  • Sitruunamelissan lehtiä
  • Tomusokeria
  • Pitsikoriste

Valmistusohje

POHJA: Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää muna vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää yhdessä vaniljauutteen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Painele muffinivuokien (10 kpl) pohjalle tasaisesti. 

TYRNI-PORKKANAHILLO: Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois. Lisää tyrnimarjat ja soseuta tasaiseksi. Kaada kattilaan hillosokeri koko ajan sekoittaen, kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja keitä n.
10 min. Sekoita silloin tällöin, ettei vaan pala pohjaan. Jäähdytä. Lisää pohjan päälle tasainen kerros.

TÄYTE: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai kulhossa mikrossa. Sekoita kaikki täytteen ainekset sähkövatkaimella yhteen. Valuta sulanut valkosuklaa massaan viimeisenä koko ajan vatkaten. Lusikoi täyte muffinssivuuissa olevien pohjien päälle, jossa on jo tyrni-porkkanahillo. Paista 175 asteessa n. 20–25 min, kunnes pinta alkaa hieman lohkeilla. Anna juustokakkusten jäähtyä.

TYRNIKIILLE: Laita kaikki kattilaan ja keitä vähän aikaa, että pehmenee.  Soseuta ainekset tasaiseksi ja siivilöi. Anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen kiilteeseen agar agaria voimakkaasti sekoittaen. Kiehauta tämän jälkeen 2 min koko ajan sekoittaen.
• Lusikoi jäähtyneiden juustokakkusten päälle. Jäähdytä taas vähän aikaa. Kun kiille alkaa hyytyä, ota varovasti vuoat pois. Asettele tarjoiluastialle ja koristele.

PITSIKORISTE: Sekoita aineet kulhossa. Kuumenna paistinpannu ja paista n. 1 rkl seosta kullanruskeiksi ja rapeiksi keskilämmöllä. 

KORISTEET: Koristele pitsikoristeilla, punaherukoilla, sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.