Koko Suomi leipoo: Tyrnijuustokakkuset, Merjan resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.
Pohja
- 100 g pehmeää voita
- 0,7 dl sokeria
- 1 kpl kananmuna
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- ¾ tl vaniljauutetta
Tyrni-porkkanahillo
- 100 g porkkanaa
- 40 g tyrnejä (pakaste)
- 0,8 dl hillosokeria
Täyte
- 170 g maitorahkaa
- 140 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kpl kananmuna
- ½ dl sokeria
- ½ tl vaniljatahnaa
- 0,2 dl perunajauhoja
- 40 g valkosuklaata
Tyrnikiille
- 100 g Tyrniä (pakaste)
- 4 rkl tomusokeria
- ¾ tl agar agaria
- ½ dl vettä
Pitsikoriste
- 1 dl vettä
- ½ tl sitruunamehua
- 4 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
Koristeet
- Punaherukan terttuja
- Sitruunamelissan lehtiä
- Tomusokeria
- Pitsikoriste
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää muna vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää yhdessä vaniljauutteen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Painele muffinivuokien (10 kpl) pohjalle tasaisesti.
TYRNI-PORKKANAHILLO: Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois. Lisää tyrnimarjat ja soseuta tasaiseksi. Kaada kattilaan hillosokeri koko ajan sekoittaen, kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja keitä n.
10 min. Sekoita silloin tällöin, ettei vaan pala pohjaan. Jäähdytä. Lisää pohjan päälle tasainen kerros.
TÄYTE: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai kulhossa mikrossa. Sekoita kaikki täytteen ainekset sähkövatkaimella yhteen. Valuta sulanut valkosuklaa massaan viimeisenä koko ajan vatkaten. Lusikoi täyte muffinssivuuissa olevien pohjien päälle, jossa on jo tyrni-porkkanahillo. Paista 175 asteessa n. 20–25 min, kunnes pinta alkaa hieman lohkeilla. Anna juustokakkusten jäähtyä.
TYRNIKIILLE: Laita kaikki kattilaan ja keitä vähän aikaa, että pehmenee. Soseuta ainekset tasaiseksi ja siivilöi. Anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen kiilteeseen agar agaria voimakkaasti sekoittaen. Kiehauta tämän jälkeen 2 min koko ajan sekoittaen.
• Lusikoi jäähtyneiden juustokakkusten päälle. Jäähdytä taas vähän aikaa. Kun kiille alkaa hyytyä, ota varovasti vuoat pois. Asettele tarjoiluastialle ja koristele.
PITSIKORISTE: Sekoita aineet kulhossa. Kuumenna paistinpannu ja paista n. 1 rkl seosta kullanruskeiksi ja rapeiksi keskilämmöllä.
KORISTEET: Koristele pitsikoristeilla, punaherukoilla, sitruunamelissan lehdillä ja tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti