Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 29.01.2024 15:44

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin charlotte-kakku.

Wilhelmiina-keksit

  • 400 g voita
  • 4 dl sokeria
  • 4 rkl tummaa siirappia
  • 2 kpl keltuaista
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 10 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Mustaherukka-vadelmahillo

  • 75 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
  • 75 g mustaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • Tilkka vettä
  • 1 dl hillosokeria

Suklaamousse

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 dl vispikermaa
  • 200 g maitosuklaata
  • 200 g tummaa suklaata

Lisäksi

  • 400 g tuoreita vadelmia
  • 100 g sokerimassaa
  • Vihreää ja keltaista pastaväriä

Sveitsiläinen marenki

  • 2 kpl valkuaista
  • 2½ dl Siro sokeria

Valmistusohje

WILHELMIINA-KEKSIT: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi. Lisää keltuainen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne kerralla voivaahtoon. Sekoita tasaiseksi -> tulee vähän murumainen seos. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile n. 2cm paksuisia tankoja. Litistä tankoja hiukan, jotta ne kypsyvät tasaisemmin myös keskeltä. Paista tankoja n. 15min, kunnes tangot ovat levinneet ja repeilleet, sekä ottaneethieman väriä pintaansa. Leikkaa tangot lämpiminä paloiksi ja tasaa samalla alareuna. Anna jäähtyä.


MUSTAHERUKKA-VADELMAHILLO: Laita marjat ja tilkka vettä kattilaan, kuumenna. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä n. 10-15min välillä sekoittaen. Jäähdytä.

SUKLAAMOUSSE: ulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto ja sokeri. Lisää tuorejuusto seokseen jäähtynyt ja sulanut suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa lastalla sekoittaen.

SVEITSILÄINEN MARENKI: Laita kattilan pohjalle vettä ja kuumenna vesi. Erottele valkuaiset isompaan kulhoon ja nosta kattilan päälle niin, ettei pohja osu
veteen. Anna veden kiehua hiljalleen ja samalla vatkaat valkuaisia vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä osissa marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.
Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60 asteista. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa vielä hetki, jotta se jäähtyy hiukan. 

KAKUN KOKOAMINEN: Aseta kakkualusta irtopohjavuoan pohjalle. Lado keksejä pohjaksi ja pystyyn reunoille kiertäen koko vuoan sisäpuolen. Jätä keksejä kakun sisälle käytettäväksi. Laita suklaamoussea n. ¼ pohjan päälle. Levitä hilloa reilu kerros moussen päälle. Laita suklaamoussea jälleen n. ¼. Laita loput keksit kerrokseksi moussen päälle. Laita loppu mousse keksien päälle (voi jättää vähän pursotuksia varten). Upota mousseen tuoreita vadelmia. Koristele kakun päällinen tuoreilla vadelmilla. Laita marenki pursotuspussiin. Pursota vadelmien päälle vielä marenkikerros. Polta marengin pinta kauniin ruskeaksi
• Ota vuoasta pois ja aseta tarjoilualustalle
• Laita vaaleanpunainen, paksu silkkinauha kakun ympärille

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lauran Sydämellinen lakritsi-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Annin La vie en rose – yllätyskakkuKoko Suomi leipoo: Pala rakkautta (suklaakakku) Koko Suomi leipoo: Sweet and sourKoko Suomi leipoo: Kirpsakka kookosyllätysKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussa
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti