Koko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa tehtiin charlotte-kakku.
Wilhelmiina-keksit
- 400 g voita
- 4 dl sokeria
- 4 rkl tummaa siirappia
- 2 kpl keltuaista
- 2 rkl vaniljasokeria
- 10 dl erikoisvehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Mustaherukka-vadelmahillo
- 75 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
- 75 g mustaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)
- Tilkka vettä
- 1 dl hillosokeria
Suklaamousse
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 ¼ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 6 dl vispikermaa
- 200 g maitosuklaata
- 200 g tummaa suklaata
Lisäksi
- 400 g tuoreita vadelmia
- 100 g sokerimassaa
- Vihreää ja keltaista pastaväriä
Sveitsiläinen marenki
- 2 kpl valkuaista
- 2½ dl Siro sokeria
Valmistusohje
WILHELMIINA-KEKSIT: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi. Lisää keltuainen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne kerralla voivaahtoon. Sekoita tasaiseksi -> tulee vähän murumainen seos. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile n. 2cm paksuisia tankoja. Litistä tankoja hiukan, jotta ne kypsyvät tasaisemmin myös keskeltä. Paista tankoja n. 15min, kunnes tangot ovat levinneet ja repeilleet, sekä ottaneet
hieman väriä pintaansa. Leikkaa tangot lämpiminä paloiksi ja tasaa samalla alareuna. Anna jäähtyä.
MUSTAHERUKKA-VADELMAHILLO: Laita marjat ja tilkka vettä kattilaan, kuumenna. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä n. 10-15min välillä sekoittaen. Jäähdytä.
SUKLAAMOUSSE: ulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto ja sokeri. Lisää tuorejuusto seokseen jäähtynyt ja sulanut suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa lastalla sekoittaen.
SVEITSILÄINEN MARENKI: Laita kattilan pohjalle vettä ja kuumenna vesi. Erottele valkuaiset isompaan kulhoon ja nosta kattilan päälle niin, ettei pohja osu
veteen. Anna veden kiehua hiljalleen ja samalla vatkaat valkuaisia vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä osissa marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.
Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60 asteista. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa vielä hetki, jotta se jäähtyy hiukan.
KAKUN KOKOAMINEN: Aseta kakkualusta irtopohjavuoan pohjalle. Lado keksejä pohjaksi ja pystyyn reunoille kiertäen koko vuoan sisäpuolen. Jätä keksejä kakun sisälle käytettäväksi. Laita suklaamoussea n. ¼ pohjan päälle. Levitä hilloa reilu kerros moussen päälle. Laita suklaamoussea jälleen n. ¼. Laita loput keksit kerrokseksi moussen päälle. Laita loppu mousse keksien päälle (voi jättää vähän pursotuksia varten). Upota mousseen tuoreita vadelmia. Koristele kakun päällinen tuoreilla vadelmilla. Laita marenki pursotuspussiin. Pursota vadelmien päälle vielä marenkikerros. Polta marengin pinta kauniin ruskeaksi
• Ota vuoasta pois ja aseta tarjoilualustalle
• Laita vaaleanpunainen, paksu silkkinauha kakun ympärille
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite