Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)

Julkaistu 09.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.

Donitsit

  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 dl kevytkermaa

Juustokakkutäyte

  • 200 g maustamaton tuorejuusto
  • 2 dl vispikerma
  • 3 kpl liivate
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl kuohuviini
  • 200 g metsämustikka

Oreo-keksi

  • 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 75 g voita
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • ½ muna
  • ½ keltuainen

Kuorrutus

  • 400 g valkosuklaa
  • 4 tl rypsiöljyä

Koristeluun

  • 200 g pensasmustikoita
  • Mustikan varpuja

Paistamiseen

  • 1l rypsiöljyä

Valmistusohje

TÄYTTEEN VALMISTUS: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää sokerit. Sulata liotetut liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita ohuena nauhana liivateliemi tuorejuuston joukkoon. Yhdistä tuorejuusto, vispikerma ja mustikat varovaisesti sekoittaen. Laita valmis massa kylmään odottamaan.

OREO-KEKSIEN VALMISTUS: Yhdistä kuivat aineet (sokeria lukuun ottamatta) keskenään. Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää muna ja keltuainen. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Leikkaa ympyrämuotilla (halkaisija 5 cm) kuvioita ja siirrä pellille. Paista 200 c noin 7 minuuttia.

DONITSITAIKINAN VALMISTUS: Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla halkaisija pyöreitä donitseja. Tee pieni syvennys donitsien keskelle sormilla, ei kuitenkaan reikää. Kuumenna öljy teräskattilassa noin 175 asteeseen. Pane donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1-2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.

KUORRUTTEEN VALMISTUS: Sulata valkosuklaa ja lisää siihen rypsiöljy koko ajan sekoittaen.

LOPUKSI:
1. Aseta oreokeksi jäähtyneen donitsin sisälle alimmaiseksi.
2. Levitä juustokakkutäyte seuraavaksi keksin päälle.
3. Anna täytteen hiukan jähmettyä.
4. Lopuksi kuorruta donitsi valkosuklaalla siten, että juustomassaa ei näy.
5. Koristele mustikoilla ja varvuilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Elegantisti överiä, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivokset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti