Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Tommin cannolit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 20:54

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Tommi leipoi tehtävässä italialaisia cannoleja.

Cannolit

  • 57 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 pieni kananmuna
  • 0.9 dl vehnäjauhoja
  • ¾ rkl kaakaojauhetta

Täyte

  • 250 g mascarponea
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl (maun mukaan) sitruuna-aromia
  • 3 rkl sokeria
  • Koristelu
  • 150 g tumma suklaa
  • 2¼ rkl paahdettua mantelirouhetta

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää varovasti kaakaojauhe ja jauhot. sivele ruokalusikallinen massaa leivinpaperille ohueksi, pyöreäksi, halkaisijaltaan 12 cm:n levyksi. Tee 4 levyä kerrallaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 4–5 minuuttia.

Ota levyt yksitellen uunista ja muotoile heti cannolien muotoon eli kartion malliseksi rullaksi. Tähän on olemassa leivontakaupoissa myös muotteja jolloin aikaa säästyy ja vaivaa. Laita rulla snapsilasiin tai pullon kaulaan jäähtymään jotta muoto säilyy. Jatka paistamista neljä levyä kerrallaan, kunnes koko taikina on paistettu.

Täyte: Paahda mantelirouhetta kevyesti pannulla. Vaahdota kerma. Sekoita sitruuna-aromi ja sokeri mascarponejuuston sekaan ja notkista sitä hieman. Kääntele mascarpone kermavaahdon joukkoon. Täytä jäähtyneet cannolit vaahdolla ja sirottele paahdettu mantelirouhe vaahdon pinnalle. Sulata suklaa vesihauteessa ja pursota sulanut ja jäähtynyt suklaa leivoksen päälle. Asettele cannolit tarjolle annoslautasille tai isompaan tarjoiluastiaan.


Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Cookies and cream -kääretorttuKoko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakkuKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosKoko Suomi leipoo: Raparperinen kotipihan tervehdys” eli raparperimuffinit paahdetulla valkosuklaavaahdolla
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti