Koko Suomi leipoo: Tommin cannolit
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Tommi leipoi tehtävässä italialaisia cannoleja.
Cannolit
- 57 g voita
- 3/4 dl sokeria
- 1 pieni kananmuna
- 0.9 dl vehnäjauhoja
- ¾ rkl kaakaojauhetta
Täyte
- 250 g mascarponea
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl (maun mukaan) sitruuna-aromia
- 3 rkl sokeria
- Koristelu
- 150 g tumma suklaa
- 2¼ rkl paahdettua mantelirouhetta
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää varovasti kaakaojauhe ja jauhot. sivele ruokalusikallinen massaa leivinpaperille ohueksi, pyöreäksi, halkaisijaltaan 12 cm:n levyksi. Tee 4 levyä kerrallaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 4–5 minuuttia.
Ota levyt yksitellen uunista ja muotoile heti cannolien muotoon eli kartion malliseksi rullaksi. Tähän on olemassa leivontakaupoissa myös muotteja jolloin aikaa säästyy ja vaivaa. Laita rulla snapsilasiin tai pullon kaulaan jäähtymään jotta muoto säilyy. Jatka paistamista neljä levyä kerrallaan, kunnes koko taikina on paistettu.
Täyte: Paahda mantelirouhetta kevyesti pannulla. Vaahdota kerma. Sekoita sitruuna-aromi ja sokeri mascarponejuuston sekaan ja notkista sitä hieman. Kääntele mascarpone kermavaahdon joukkoon. Täytä jäähtyneet cannolit vaahdolla ja sirottele paahdettu mantelirouhe vaahdon pinnalle. Sulata suklaa vesihauteessa ja pursota sulanut ja jäähtynyt suklaa leivoksen päälle. Asettele cannolit tarjolle annoslautasille tai isompaan tarjoiluastiaan.
Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta