Koko Suomi leipoo: Tommin cannolit

KSL: Tomi italia
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Tommi leipoi tehtävässä italialaisia cannoleja.

Cannolit

  • 57 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 pieni kananmuna
  • 0.9 dl vehnäjauhoja
  • ¾ rkl kaakaojauhetta

Täyte

  • 250 g mascarponea
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl (maun mukaan) sitruuna-aromia
  • 3 rkl sokeria
  • Koristelu
  • 150 g tumma suklaa
  • 2¼ rkl paahdettua mantelirouhetta

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää varovasti kaakaojauhe ja jauhot. sivele ruokalusikallinen massaa leivinpaperille ohueksi, pyöreäksi, halkaisijaltaan 12 cm:n levyksi. Tee 4 levyä kerrallaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 4–5 minuuttia.

Ota levyt yksitellen uunista ja muotoile heti cannolien muotoon eli kartion malliseksi rullaksi. Tähän on olemassa leivontakaupoissa myös muotteja jolloin aikaa säästyy ja vaivaa. Laita rulla snapsilasiin tai pullon kaulaan jäähtymään jotta muoto säilyy. Jatka paistamista neljä levyä kerrallaan, kunnes koko taikina on paistettu.

Täyte: Paahda mantelirouhetta kevyesti pannulla. Vaahdota kerma. Sekoita sitruuna-aromi ja sokeri mascarponejuuston sekaan ja notkista sitä hieman. Kääntele mascarpone kermavaahdon joukkoon. Täytä jäähtyneet cannolit vaahdolla ja sirottele paahdettu mantelirouhe vaahdon pinnalle. Sulata suklaa vesihauteessa ja pursota sulanut ja jäähtynyt suklaa leivoksen päälle. Asettele cannolit tarjolle annoslautasille tai isompaan tarjoiluastiaan.

Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!