Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps3_beautyshots_taidonna25C225A8yte_jani_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Pohja

  • 70 g pehmeää voita
  • 50 g sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 1,25 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 rkl vaniljasokeria
  • 0,3 dl kaurahiutaleita

Vuokien voiteluun

  • 20 g voita

Täyte

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 200 g sokeria
  • 6 kpl passionhedelmän mehua

Koristeet

  • 1 kpl tuoretta mangoa
  • 2 kpl tuoretta luumua
  • 5 dl kuohukermaa
  • Keltainen pastaväri

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon, älä vatkaa vaan sekoita. Jaa taikina 10 pieneen voideltuun muffinssivuokaan ja paista 5 min 175 astetta

PASSION-JUUSTOTÄYTE: Halkaise passionhedelmät, ja purista niistä mehu sekä paseeraa kivet pois siivilän läpi. Sekoita keskenään kaikki aineet. Lisää noin 1 dl massaa/vuoka ja paista kakkuja 160 astetta n. 15 - 20 min. Tarvittaessa peitä vuoat kannella tai foliolla, jos alkaa päällinen tummua. 

KASTIKE: Soseuta käyttämättä jättämäsi mango ja tumma luumu. Lisää sokeria maun mukaan. 

KORISTELU: Irrota kakut vuoista, käytä pientä veistä tarvittaessa tai ohutta lastaa. Kuori mango, ota huomioon mangossa “kivi” sisällä. Leikkaa ohueksi viipaleeksi ja kierrä kukan muotoon. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja värjää se keltaisella väripastalla. Laita tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Koristele jäähtyneet kakut värjätyllä vatkatulla kermavaahdolla käyttäen tähtityllaa. Asettele luumulohko kauniisti kermavaahtoon nojaten.

 

Parhaat ruokaohjelmat