Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.
Pohja
- 70 g pehmeää voita
- 50 g sokeria
- 1 kpl kananmuna
- 1,25 dl erikoisvehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 rkl vaniljasokeria
- 0,3 dl kaurahiutaleita
Vuokien voiteluun
- 20 g voita
Täyte
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 kpl kananmunaa
- 200 g sokeria
- 6 kpl passionhedelmän mehua
Koristeet
- 1 kpl tuoretta mangoa
- 2 kpl tuoretta luumua
- 5 dl kuohukermaa
- Keltainen pastaväri
Valmistusohje
POHJA: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon, älä vatkaa vaan sekoita. Jaa taikina 10 pieneen voideltuun muffinssivuokaan ja paista 5 min 175 astetta
PASSION-JUUSTOTÄYTE: Halkaise passionhedelmät, ja purista niistä mehu sekä paseeraa kivet pois siivilän läpi. Sekoita keskenään kaikki aineet. Lisää noin 1 dl massaa/vuoka ja paista kakkuja 160 astetta n. 15 - 20 min. Tarvittaessa peitä vuoat kannella tai foliolla, jos alkaa päällinen tummua.
KASTIKE: Soseuta käyttämättä jättämäsi mango ja tumma luumu. Lisää sokeria maun mukaan.
KORISTELU: Irrota kakut vuoista, käytä pientä veistä tarvittaessa tai ohutta lastaa. Kuori mango, ota huomioon mangossa “kivi” sisällä. Leikkaa ohueksi viipaleeksi ja kierrä kukan muotoon. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja värjää se keltaisella väripastalla. Laita tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Koristele jäähtyneet kakut värjätyllä vatkatulla kermavaahdolla käyttäen tähtityllaa. Asettele luumulohko kauniisti kermavaahtoon nojaten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan