Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 04.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Pohja

  • 70 g pehmeää voita
  • 50 g sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 1,25 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 rkl vaniljasokeria
  • 0,3 dl kaurahiutaleita

Vuokien voiteluun

  • 20 g voita

Täyte

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 200 g sokeria
  • 6 kpl passionhedelmän mehua

Koristeet

  • 1 kpl tuoretta mangoa
  • 2 kpl tuoretta luumua
  • 5 dl kuohukermaa
  • Keltainen pastaväri

Valmistusohje

POHJA: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon, älä vatkaa vaan sekoita. Jaa taikina 10 pieneen voideltuun muffinssivuokaan ja paista 5 min 175 astetta

PASSION-JUUSTOTÄYTE: Halkaise passionhedelmät, ja purista niistä mehu sekä paseeraa kivet pois siivilän läpi. Sekoita keskenään kaikki aineet. Lisää noin 1 dl massaa/vuoka ja paista kakkuja 160 astetta n. 15 - 20 min. Tarvittaessa peitä vuoat kannella tai foliolla, jos alkaa päällinen tummua. 

KASTIKE: Soseuta käyttämättä jättämäsi mango ja tumma luumu. Lisää sokeria maun mukaan. 

KORISTELU: Irrota kakut vuoista, käytä pientä veistä tarvittaessa tai ohutta lastaa. Kuori mango, ota huomioon mangossa “kivi” sisällä. Leikkaa ohueksi viipaleeksi ja kierrä kukan muotoon. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja värjää se keltaisella väripastalla. Laita tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Koristele jäähtyneet kakut värjätyllä vatkatulla kermavaahdolla käyttäen tähtityllaa. Asettele luumulohko kauniisti kermavaahtoon nojaten.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vilja valosta -kuppikakut, JuuliaKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivos
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti