Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupalju

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 13.12.2021 20:40

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman toisessa jaksossa taidonnäytteessä leivottiin piparkakkutaideteoksia

Taikina

  • 400 g Valio voita tai margariinia
  • 5 dl sokeria
  • 3 dl tummaa siirappia
  • 2 dl Valio kermaa (tai esim. kaurakermaa)
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl jauhettua pomeranssia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1200 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa

Pikeeri (koristeluun)

  • 3 valkuaista
  • n. 8-10 dl tomusokeria
  • 2-3 tl sitruunamehua
  • elintarvikevärejä (pastavärejä: punainen, vihreä, keltainen)
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Liimaamiseen

  • 500 g sokeria

Valmistusohje

TAIKINA: Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, kerma ja mausteet. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Kaada seos taikinakulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää taikinaan, sekoita hyvin. Anna taikina kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Leikkaa paljun osat mallin mukaan. Paljun reunoja varten ota kolme suorakaiteen muotoista palaa ja leikkaa se sitten veitsellä reilun yhden cm levyisiksi paloiksi. Muista myös tehdä iso pohja ja tee erilaisia hahmoja. Kypsennä osia leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia.

PIKEERI: Mittaa kulhoon valkuaiset ja sitruunamehu. Vatkaa ne kevyesti sekaisin. Vatkaa seosta koko ajan ja lisää tomusokeria vähitellen joukkoon. Lisää tomusokeria, kunnes pikeeri on paksua. Värjää pikeeri geeli- tai pastaelintarvikeväreillä.

LIIMAAMINEN: Sulata sokeri kattilassa tai paistinpannulla. Liimaa piparkakkupaljun osat yhteen sulatetulla sokerilla. Koristele palju pikeerillä paletilla levittämällä ja pursottamalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Jukan suklaiset piparitKoko Suomi leipoo: Eiffel-torniKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivos
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti