Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivos

Julkaistu 11.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.

Pohja

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 isoa hapanta omenaa
  • 1 dl hillosokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 3 kanelitankoa
  • 0,5 dl vettä

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 2 tl öljyä

Koristelu

  • 5 kpl mansikoita kantoineen

Lisäksi

  • vettä, vehnäjauhoja kaulintaan
  • kaulin, 2 x pursotuspussi, pyöreä n. 7cm muotti, sauvasekoitin

Valmistusohje

UUNI: 170 astetta.

VALMISTA TÄYTTEEN OMENAHILLO: Poista omenoista siemenkodat ja pilko pieniksi paloiksi. Laita kattilaan vettä ja omenapalat ja kanelitangot.
Keitä kunnes omenapalat pehmenee.
Lisää sokerit ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia.
Jäähdytä hillo ja jos tarvetta, niin sauvasekoittimella soseeksi.

VALMISTA POHJA: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna voimakkaasti vatkaten.Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina ohueksi, noin 5mm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla pyöreät leivospohjat 20 kpl ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista (n.8min.) tai kunnes levy on hieman tummentunut reunoilta, mutta vielä pehmeä.Paiston aikana tee maitosuklaasta koristenapit leivosten päälle.



LOPUKSI: Laita omenahillo ensimmäisen pohjan päälle, laita toinen leivospohja hillon päälle.
Koristele valmiit leivospohjat sulatetulla valko- ja maitosuklaalla, halkaistulla mansikalla ja suklaanapilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairitKoko Suomi leipoo: Mansikkapaistos 2.0Koko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussa
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti