Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.

Pohja

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 isoa hapanta omenaa
  • 1 dl hillosokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 3 kanelitankoa
  • 0,5 dl vettä

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 2 tl öljyä

Koristelu

  • 5 kpl mansikoita kantoineen

Lisäksi

  • vettä, vehnäjauhoja kaulintaan
  • kaulin, 2 x pursotuspussi, pyöreä n. 7cm muotti, sauvasekoitin

Valmistusohje

UUNI: 170 astetta.

VALMISTA TÄYTTEEN OMENAHILLO: Poista omenoista siemenkodat ja pilko pieniksi paloiksi. Laita kattilaan vettä ja omenapalat ja kanelitangot.
Keitä kunnes omenapalat pehmenee.
Lisää sokerit ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia.
Jäähdytä hillo ja jos tarvetta, niin sauvasekoittimella soseeksi.

VALMISTA POHJA: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina ohueksi, noin 5mm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla pyöreät leivospohjat 20 kpl ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista (n.8min.) tai kunnes levy on hieman tummentunut reunoilta, mutta vielä pehmeä.
Paiston aikana tee maitosuklaasta koristenapit leivosten päälle.

LOPUKSI: Laita omenahillo ensimmäisen pohjan päälle, laita toinen leivospohja hillon päälle.
Koristele valmiit leivospohjat sulatetulla valko- ja maitosuklaalla, halkaistulla mansikalla ja suklaanapilla.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja