Koko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Taikina
- 150 g Sunnuntai margariinia
- 300 g sokeria
- 2 kananmunaa
- 4,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 400 g punajuuriraastetta
- 1dl maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g valmista pikkuleipätaikinaa
Siirappi
- 2 dl punajuurimehua
- 2 dl marjoja
- 1 dl sokeria
Kuorrutus
- 100 g voita
- 150 g valkosuklaata
Koristelu
- 2 pientä punajuurta
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
KAKKUPOHJA: Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri yleiskoneella. Lisää yksitellen munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon punajuuriraasteen sekä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Lisää valmis taikina paloina. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 45 min.
VALMISTA KUORRUTUS: Vaahdota rasva. Lisää tomusokeri kolmessa osassa joukkoon ja sen jälkeen punajuuren mehu, sitruunan happoa ja likööri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle niin, että kakun kuviointi tule hyvin esille.
KORISTELE: Viipaloi pienistä punajuurista kuorineen ohkaisia viipaleita. Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Keitä punajuuren viipaleitä siirapissa noin 20 min. Kuivata 150 asteessa 20 min. Jäähdytä talouspaperilla ja puuteroi tomusokerilla siivilän avulla ennen kakulle asettelua. Keitä sokeriliemi 118 asteeseen ja tiputtele pieniä sokeripisaroita leivinpaperille. Käytä ne koristeena kuorrutteen päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti