Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakku

Julkaistu 04.01.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.

Taikina

  • 150 g Sunnuntai margariinia
  • 300 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 400 g punajuuriraastetta
  • 1dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g valmista pikkuleipätaikinaa

Siirappi

  • 2 dl punajuurimehua
  • 2 dl marjoja
  • 1 dl sokeria

Kuorrutus

  • 100 g voita
  • 150 g valkosuklaata

Koristelu

  • 2 pientä punajuurta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri yleiskoneella. Lisää yksitellen munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon punajuuriraasteen sekä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Lisää valmis taikina paloina.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 45 min. 

VALMISTA KUORRUTUS: Vaahdota rasva. Lisää tomusokeri kolmessa osassa joukkoon ja sen jälkeen punajuuren mehu, sitruunan happoa ja likööri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle niin, että kakun kuviointi tule hyvin esille.

KORISTELE: Viipaloi pienistä punajuurista kuorineen ohkaisia viipaleita. Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Keitä punajuuren viipaleitä siirapissa noin 20 min. Kuivata 150 asteessa 20 min. Jäähdytä talouspaperilla ja puuteroi tomusokerilla siivilän avulla ennen kakulle asettelua. Keitä sokeriliemi 118 asteeseen ja tiputtele pieniä sokeripisaroita leivinpaperille. Käytä ne koristeena kuorrutteen päällä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairitKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosKoko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussa
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti