Koko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_KUORRUTETTU_KAHVIKAKKU_ANNE_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.

Taikina

  • 150 g Sunnuntai margariinia
  • 300 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 400 g punajuuriraastetta
  • 1dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g valmista pikkuleipätaikinaa

Siirappi

  • 2 dl punajuurimehua
  • 2 dl marjoja
  • 1 dl sokeria

Kuorrutus

  • 100 g voita
  • 150 g valkosuklaata

Koristelu

  • 2 pientä punajuurta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri yleiskoneella. Lisää yksitellen munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon punajuuriraasteen sekä maidon kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Lisää valmis taikina paloina.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 45 min. 

VALMISTA KUORRUTUS: Vaahdota rasva. Lisää tomusokeri kolmessa osassa joukkoon ja sen jälkeen punajuuren mehu, sitruunan happoa ja likööri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle niin, että kakun kuviointi tule hyvin esille.

KORISTELE: Viipaloi pienistä punajuurista kuorineen ohkaisia viipaleita. Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Keitä punajuuren viipaleitä siirapissa noin 20 min. Kuivata 150 asteessa 20 min. Jäähdytä talouspaperilla ja puuteroi tomusokerilla siivilän avulla ennen kakulle asettelua. Keitä sokeriliemi 118 asteeseen ja tiputtele pieniä sokeripisaroita leivinpaperille. Käytä ne koristeena kuorrutteen päällä.

Parhaat ruokaohjelmat