Koko Suomi leipoo: Raparperinen kotipihan tervehdys” eli raparperimuffinit paahdetulla valkosuklaavaahdolla

Koko Suomi leipoo jakso 1: ANNA
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa loihdittiin pieniä herkkuja raparperista. Tässä Anna luomus.

Taikina

  • 150g voita
  • 1½dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3½dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2dl hunajanmakuista Bulgarianjogurttia (myös tavallinen käy)
  • 3 raparperin vartta
  • 2rkl sokeria
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 1½tl kanelia

Valkosuklaavaahto

  • 130g valkosuklaata
  • 3dl kuohukermaa
  • Raparperin kuorta (1 raparperin varren verran) ja vadelmia (24kpl) koristeluun

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Pursota tai lusikoi muffinivuokiin.

Leikkaa raparperit paloiksi. Pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Painele raparperit syvälle taikinan sisään muffinivuokiin.

Paista muffinit 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä suklaa pellille ja paahda 175 asteessa noin 8 minuuttia. Laita paahtunut rouhe kerman kanssa kattilaan ja sulata liedellä keskiteholla. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa ja nosta jääkaappiin. Kun seos on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi ja pursota muffinien päälle.

Koristele raperperikiehkuralla ja vadelmilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.