Koko Suomi leipoo: Raparperinen kotipihan tervehdys” eli raparperimuffinit paahdetulla valkosuklaavaahdolla
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa loihdittiin pieniä herkkuja raparperista. Tässä Anna luomus.
Taikina
- 150g voita
- 1½dl sokeria
- 2 munaa
- 3½dl vehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 2dl hunajanmakuista Bulgarianjogurttia (myös tavallinen käy)
- 3 raparperin vartta
- 2rkl sokeria
- 1rkl vaniljasokeria
- 1½tl kanelia
Valkosuklaavaahto
- 130g valkosuklaata
- 3dl kuohukermaa
- Raparperin kuorta (1 raparperin varren verran) ja vadelmia (24kpl) koristeluun
Valmistusohje
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Pursota tai lusikoi muffinivuokiin.
Leikkaa raparperit paloiksi. Pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Painele raparperit syvälle taikinan sisään muffinivuokiin.
Paista muffinit 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä suklaa pellille ja paahda 175 asteessa noin 8 minuuttia. Laita paahtunut rouhe kerman kanssa kattilaan ja sulata liedellä keskiteholla. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa ja nosta jääkaappiin. Kun seos on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi ja pursota muffinien päälle.
Koristele raperperikiehkuralla ja vadelmilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa