Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Raparperinen kotipihan tervehdys” eli raparperimuffinit paahdetulla valkosuklaavaahdolla

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 15.11.2018 15:42

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa loihdittiin pieniä herkkuja raparperista. Tässä Anna luomus.

Taikina

  • 150g voita
  • 1½dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3½dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2dl hunajanmakuista Bulgarianjogurttia (myös tavallinen käy)
  • 3 raparperin vartta
  • 2rkl sokeria
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 1½tl kanelia

Valkosuklaavaahto

  • 130g valkosuklaata
  • 3dl kuohukermaa
  • Raparperin kuorta (1 raparperin varren verran) ja vadelmia (24kpl) koristeluun

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä jauhot keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Pursota tai lusikoi muffinivuokiin.

Leikkaa raparperit paloiksi. Pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Painele raparperit syvälle taikinan sisään muffinivuokiin.

Paista muffinit 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä suklaa pellille ja paahda 175 asteessa noin 8 minuuttia. Laita paahtunut rouhe kerman kanssa kattilaan ja sulata liedellä keskiteholla. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa ja nosta jääkaappiin. Kun seos on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi ja pursota muffinien päälle.


Koristele raperperikiehkuralla ja vadelmilla.

Lisää aiheesta:

Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut Cookies and cream -kääretorttuKoko Suomi leipoo: Punainen ruusu - juhlava punajuurikakkuKoko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivosKoko Suomi leipoo: Tommin cannolitKoko Suomi leipoo: Kesäinen raparpericurdilla höystetty britaleivos
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat muffinitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti