Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Suklaiset pekaani-minijuustokakut, Nanetten resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 11.12.2023 14:47

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Keksipohja

  • 120 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 100 g tumma suklaata
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • Voita voiteluun

Suklaatäyte

  • 300 g tuorejuustoa, maustamaton
  • 4 kpl kananmunaa
  • 100 g tumma suklaata
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • Ripaus suolaa
  • Vettä vesihauteeseen 1 l

Pursotukset

  • 100 g tumma suklaata
  • ¾ dl kuohukermaa

Suklaakoristeet

  • 75 g tumma suklaata

Paahdetut pekaanipähkinät

  • 10 kpl pekaanipähkinöitä
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 rkl voita (suolaton)
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

KEKSIPOHJA: Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen kananmuna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Raasta sitruuna. Lisää kuivat aineet ja sitruunan kuoriraaste voi-sokeriseokseen. Purista myös mukaan sitruunan mehu. Rouhi suklaa ja pekaanipähkinät. Lisää myös suklaa ja pekaanipähkinät taikinan joukkoon esim. puuhaarukalla käännellen. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin. Voitele muffinssipellin kolot voilla. Jaa keksitaikina muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjia 170 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
 

SUKLAATÄYTE: Sekoita kananmunat, tuorejuusto ja fariinisokeri keskenään vispilällä. Sulata täytteen suklaa mikrossa tai vesihauteessa (tai kylmään uuniin laitettuna uunin lämmetessä alussa). Lisää sula suklaa varovasti muun täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. 

TÄYTTÄMINEN JA VIIMEISTELY: Rouhi pekaanipähkinät ja mausta ne suolalla. Ripottele pekaanipähkinämuru keksipohjien päälle. Kaada täyte vuokiin. Kuumenna 1 litra vettä kiehuvaksi. Kaada kuuma vesi syvän uunipellin puoleen väliin. Nosta peltinen muffinivuoka vesihauteeseen. Varo, ettei piirakoiden joukkoon pääse vettä. Paista piirakoita 150 asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. Kumoa jäähtyneet piirakat vuoistaan. 

PURSOTUKSET: Mittaa suklaa ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna seosta pikkuhiljaa, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasainen. Anna suklaaganachen jäähtyä. Vaahdota ganache kevyesti sähkövatkaimella. Siirrä suklaaganache pursotinpussiin, jonka päässä on tähtitylla. 

SUKLAAKORISTEET: Aloita suklaakoristeiden valmistaminen temperoimalla suklaata. Rouhi suklaa. Sulata suklaa aluksi 55 asteiseksi, jäähdytä 28 asteiseksi, ja lopulta lämmitä 31 asteiseksi. Taittele leivinpaperista pursotinpussi. Siirrä temperoitu suklaa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle suklaakoristeita. Siirrä koristeet jääkaappiin. 

PAAHDETUT PEKAANIPÄHKINÄT: Mittaa paistinpannulle fariinisokeri, voi sekä pekaanipähkinät. Kuumenna seosta niin, että fariinisokeri sulaa. Sekoita, ja varo, ettei seos pääse palamaan. Mausta pähkinät suolalla. Kun pähkinät ovat saaneet väriä, siirrä ne pois pannulta jäähtymään. Pursota piirakoiden päälle vaahdotettu suklaaganache, asettele suklaakoriste ja paahdettu pekaanipähkinä. Nosta piirakat tarjoiluastialle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Elegantisti överiä, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Taivaalliset mokkajuustokakkuset, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Ullan Kakkumuistoja Karjalasta -hunajakakkuKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti