Mainos

Koko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituisku

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_0907
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa loihdittiin juhlapöytään suolaisia ja makeita leivoksia.

Suklainen kakkupohja

  • 100 g Sunnuntai leivontamargariini
  • 50 g tumma suklaa
  • 1 ½ dl vettä
  • reilu ½ dl Sunnuntai juoksevaa margariinia
  • 150 g Valio creme fraichea eli ranskankermaa
  • 1 dl sokeri
  • 1 dl fariinisokeri
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja tai Sunnuntai gluteiinitonta jauhoseosta
  • 2/3 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 tl suolaa

Suolakinuskikastike

  • 3 dl Valio kuohukermaa
  • 3 dl fariinisokeri
  • 1 ½ tl suola

Valkosuklaakreemi

  • 200 g valkosuklaa
  • 175 g Sunnuntai leivontamargariinia (huoneenlämpöinen)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • 150 g mascarponea
  • (valkoinen geeliväri)
  • (lila geeliväri)

Riisipaperikoristeet

  • 5-10 riisipaperilevyjä
  • 5 dl ruokaöljyä

Kakun kokoaminen ja koristelu

  • 2 dl Valio maitoa kostuttamiseen
  • 2 dl pakastekarpaloita
  • 70 g pekaanipähkinöitä
  • kultaisia koristehelmiä

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa kahden 15 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperit ja suihkauta vuokasprayta reunoille. Sulata leivontamargariini ja tumma suklaa mikrossa, jätä odottamaan. Yhdistä vesi, juokseva margariini, creme fraiche sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi.  Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita. Lisää suklaaseos sekaan ja sekoita. Sekoita kuivat aineet omassa kulhossa sekaisin. Kaada neste seokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kokeile pohjien kypsyys hammastikulla. Anna hetki jäähtyä vuoassa. Kumoa pohjat ja leikkaa ne kahteen osaan, anna jäähtyä ennen täyttöä.

SUOLAKINUSKIKASTIKE: Yhdistä kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä (noin 20 minuuttia) kunnes kinuski on valmis. (Testaa koostumus tiputtamalla hieman kinuskia kylmään veteen, mikäli kinuski pysyy kasassa, se on valmis). Lisää joukkoon suola ja anna jäähtyä täysin.

VALKOSUKLAAKREEMI: Sulata valkosuklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerralla aina välissä sekoitellen, kunnes se on kokonaan sulanut, jätä odottamaan. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt sula valkosuklaa ja sekoita. Lisää tomusokeri, sekoita. Lisää mascarpone, sekoita kunnes seos on kuohkea ja tasainen. Mikäli haluat täysin valkoisen kreemin lisää tippa violettia sekä hieman valkoista geeliväriä. Laita kreemi tyllalla varustettuun pursotin pussiin.

RIISIPAPERIKORISTEET:  Kaada ruokaöljyä pannulle noin 1 cm ja kuumenna se kiehuvaksi. Pilko riisipaperista eri kokoisia paloja ja nosta ne yksitellen kiehuvaan öljyyn ja anna sihahtaa valkoiseksi lastuksi. Nosta puupihdeillä tai reikäkauhalla pois öljystä paperin päälle. Anna jäähtyä.

KAKUN KOKOAMINEN JA KORISTELU: Nosta yksi pohja tarjoilulautaselle ja kostuta se maidolla. Pursota valkosuklaakreemiä pohjan päälle ja levitä tasaiseksi ohut kerros. Pursota kakun reunan ympäri pallot. Kaada kinuskikastike pursotusten keskelle. Ripottele päälle karpaloita ja pilkottuja pähkinöitä.  Nosta toinen pohja päälle, kostuta se. Toista täyttö. Nosta kolmas pohja päälle, toista täyttö. Nosta viimeinen pohja eli kansi päälle ja kostuta se. Pursota kannen päälle vielä viimeset kuviot ja vie kakku kylmään odottamaan. Koristele kakku riisipaperikoristelastuilla sekä karpaloilla ja kultaisilla koristehelmillä.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja