Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, Kati

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 12.10.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 160 min

Ainekset

  • Leivospohjat
  • 250 g voita
  • 4 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 6 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 6 kpl kananmunaa
  • 250 g pakaste kirsikoita

Kirsikkahilloke

  • 250 g pakaste kirsikoita
  • 125 g hillosokeria
  • ½ kpl sitruunaa
  • 2 rkl vettä
  • Suklaaganache
  • 300 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita

Kermavaahto

  • 4 dl vispikermaa
  • 1 pussi Cream Fix
  • 1 rkl vaniljapastaa
  • vaaleanpunainen pastaväri

Kostutus

  • 1 dl maitoa
  • 1,5 tl vaniljasokeria

Koristeet

  • Suklaakoristeet
  • 150 g tummaa suklaata

Valmistusohje

LEIVOSKAKKU: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Suihkuta vuokaspray 15 kpl leivosvuokaan, joiden halkaisija on 7 cm, korkeus noin 4 cm. Leikkaa leivospohjiin leivinpaperista suikaleet reunoille. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vatkaa kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes ovat sekoittuneet. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, paitsi kaakaojauhe. Lisää jauhoseosta kerman kanssa vuotellen voi-sokerivaahtoon miedolla teholla. Ota lopuksi taikinasta noin 400 g toiseen kulhoon ja sekoita kaakaojauhe joukkoon. Laita taikinat pursotuspusseihin ja pursota taikinoita leivosvuokiin vuorotellen ¾ osa, sekoittele taikinoita cocktailtikun avulla. Painele leivosten sisälle muutama pakaste kirsikka. Paista leivoksia n. 20 min, irrota leivosvuoat, kun ovat hieman jäähtyneet. 

KIRSIKKAHILLOKE: Halkaise pakastekirsikat neljään osaan. Lisää kattilaan kirsikat, vesi ja hillosokeri, keitä noin 15 min. Lisää lopuksi puristettua sitruunamehua joukkoon. Nosta kylmään jähmettymään.

KUORRUTE: Rouhi suklaa hyvin hienoksi rouheeksi ja laita kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seoksen olla hetken aikaa, kunnes suklaa sulaa. Sekoita suklaaganache lusikan avulla vielä tasaiseksi ja lisää hasselpähkinärouhe joukkoon.

KUORRUTE 2: Lisää kulhoon vispikerma, vaniljasokeri ja pastaväriä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon pussillinen cream fixiä ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi. Nosta kylmään.

KOSTUTUS: Sulata suklaa. Lisää sulanut suklaa pursotuspussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois. Tee pyöreitä kuvioita leivinpaperin päälle ja nosta pakkaseen kylmään jähmettymään.

LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN, KUORRUTUS JA KORISTELU: Tasoita leivosten yläreuna veitsen avulla tasaiseksi. Kostuta leivokset maito-vaniljasokeriseoksella. Pyörittele leivokset suklaaganachessa ja laita valumaan ritilän päälle. Nosta tämän jälkeen leivokset kylmään. Pursota kermavaahdosta pursotuspussin ja tyllan avulla leivosten yläosaan kuviot niin että kirsikkahilloketta voi lisätä leivoksen keskelle. Lisää kirsikkahilloke.  Koristele leivokset suklaakoristeilla ja glitter-hileellä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Sammaloitunut kivi, IirisKoko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)Koko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivokset
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti