Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Taivaalliset mokkajuustokakkuset, Harrietin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 11.12.2023 15:12

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Murotaikinapohja

  • 125 g voita, huoneenlämpöinen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummajauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl hasselpähkinäjauhetta

Juustoseos

  • 1 l vettä
  • 75 g tummaa suklaata, hiput
  • 0,5 dl vispikermaa
  • 5 tl pikakahvijauhetta
  • 500 g tuorejuustoa, huoneenlämpöinen
  • 200 g ranskankermaa 28 %, huoneenlämpöinen
  • 1 dl tomusokeria
  • 3 kpl kananmunaa, huoneenlämpöinen
  • 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa

Karamellipähkinät

  • 50 g hasselpähkinöitä, kokonaiset
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä

Suklaavaluma & vaahdotettu suklaaganache

  • 200 g tummaa suklaata, hippu
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl glukoosisiirappia
  • 1 tl voita
  • Hivenen suolaa

Valmistusohje

MUROTAIKINAPOHJA: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, kardemummajauhe, kaakaojauhe ja hasselpähkinäjauhe. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kananmuna, sitten jauhosekoitus. Jaa seos silikonimuotteihin, vähintään 12 kpl (jokainen palan tulisi painaa noin 30–35 g), painele kevyesti pienten silikonivuokien pohjiin. Huom! Jos voi on ehtinyt lämmetä, laita silikonivuoat hetkeksi jääkaappiin ennen
paistamista. Aseta vuoat valmiiksi syvälle uunipellille. Esipaista noin 10–12 minuuttia kunnes saaneet vähän väriä. Tee sen aikana juustoseos.

JUUSTOSEOS: Madalla uuni 160 asteeseen. Kuumenna kattilassa noin litra vettä. Sulaa suklaa mikrossa. Lämmitä vispikerma mikrossa, sekoita siihen pikakahvijauhe.
Ota kaatonokallinen kulho, sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla: tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri, lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Lisää suklaasula ja loput ainekset tuorejuustoseokseen. Pidä vuoat yhä syvällä uunipellillä. Kaada seos silikonivuokiin, murupohjien päälle. Kaada kuuma vesi suoraan uunipellille. Paista ainakin 20–25 minuuttia kunnes täyte melkein hyytynyt. Laita jäähtymään jääkaappiin mahdollisimman pitkäksi ajaksi

KARAMELLIPÄHKINÄT: Kun uuni on lämmin, paahda hasselpähkinät uunissa noin 10 minuuttia. Huom! Hyödynnä jälkilämpö, joten laita uuni pois päältä muutaman minuutin jälkeen. Laita pähkinät keittiöpyyhkeeseen ja ”hiero” kuoret pois pähkinöistä. Laita cocktailtikku jokaiseen hasselpähkinään. Kuumenna noin puolet sokerista pienessä paistinpannussa, lisää tilkka vettä. Kun sokeri on kultaisen väristä, upota jokainen pähkinä sokeriin, jotta pähkinälle muodostuu pitkä sokerihäntä. Aseta tikku kuivumaan.

SUKLAAVALUMA & VAAHDOTETTU SUKLAAGANACHE: Jaa suklaa tasaisesti kahteen erilliseen kippoon. Kuumenna kerma mikrossa. Valuma: kaada puolet kermasta suklaan päälle. Lisää glukoosi. Anna seistä hetken rauhassa. Ganache: kaada toinen puolisko kermasta suklaan päälle. Lisää voi ja hivenen suolaa. Sekoita kunnes kiiltävä suklaaganache. Laita laakeaan astiaan ja jäähdytä. Myöhemmin: Vatkaa kermaiseksi ja laita pursotuspussiin, jossa tähtitylla.

KOKOAMINEN: Työnnä juustokakkuset varovaisesti ulos silikonivuoista, aseta tarjoiluvadille. Lusikoi suklaavaluma nätisti kakkusten reunoille. Pursota päälle suklaaganache. Viimeistele karamellihasselpähkinöillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Suklaiset pekaani-minijuustokakut, Nanetten reseptiKoko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Cafe Mocha leivokset
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti